Pede B – Stjernespækket trackliste, men én gør det bedre end dem alle

24 featurings på 17 numre. Pede B har ikke ligget på den lade side på det nye album “Sparring”, der udkommer i dag.

Efter 12 år med et brændende ønske om at være bedre end alle andre, har Pede B nu valgt at begrave stridsøksen dybt i den danske muld for i stedet at slå pjalterne sammen med flere sparringspartnere, end det kan tælles på hænder og fødder. Helt præcist har 24 featurings fundet vej til det 17-tracks lange album “Sparring”, som den tredobbelte MC’s Fight Night-vinder netop har udgivet som det 9. i karrieren.

Det er både meget og mindre kendte, unge som gamle, som Pede har inviteret i studiet for at lægge vers og omkvæd på de mange, meget forskellige numre som til sammen dog giver et veleksekveret udspil med noget for enhver smag.

Jeg kan mærke, at jeg gennem hele processen har presset mig selv til det yderste, da jeg har siddet foran nogle rappere, jeg virkelig respekterer. Jeg var derfor nødt til at præstere mit ypperste, hvilket i mine øjne i dag har gjort mig til en bedre rapper.” – Pede B

Der er tale om et meget anderledes udspil i rapgenren sammenlignet med det resterende marked, hvor man gerne selv vil være i centrum og enkelte gange lade andre ”stjæle” sit spotlight. Men på Sparring låner Pede reelt set ikke andet end sin skygge, for han outshiner samtlige gæster, når han endelig selv åbner munden og spytter rim i alverdens tempi.

En af planerne med albummet har for Pede B været at bygge bro mellem den gamle og nye generation af dansk musik og i særdeleshed hip-hop. En plan, som man i den grad må sige er lykkes. Hvem havde troet, at et album med både Per Vers, USO, ArtigeArdit, Vigsø, Isaac Kasule, Mund De Carlo og mange flere ville se dagens lys? Det ville de færreste nok.

Er der endelig én, som nærmer sig hovedpersonen selv, så er der tale om en anden sværvægter på den danske rapscene. Ingen ringere end Per Vers leverer nemlig på nummeret ”Tomme Løfter” et så vellavet vers, at man ikke kan andet end være imponeret. Men ellers er det som førnævnt hovedrolleindehaveren, der skinner klarest på den stjernefyldte tracklistes himmel.

En trackliste, der indeholder mange numre, der gør, at der her er tale om et af de bedste danske rapalbums i år. Udover ”Tomme Løfter”, så vil ”Længe Siden”, ”Første Runde”, ”Energi”, ”Søvngænger”, ”Alright” og ”Hende Der Slap Væk” stå som lysende eksempler på, hvor godt et album Pede B har kokkereret i samarbejde med sine faste sparringspartner på produktionen, Lukas Lunderskov og Adam Sampler.

Desværre er der bare også de numre, som falder igennem, og som man lige så godt kunne af have været foruden. Ét af disse er forløberen “Kodesprog”, som man lige så godt kunne have smidt i skraldespanden, da det blev skrevet. Men det er samtidig et bevis på, at Pede er blevet bedre, men stadig kan blive endnu bedre.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Christopher Madsen
Christopher Madsen
Har været en del af Poplish siden begyndelsen i 2012.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her