LCD Soundsystem, Store Vega
Foto: Daniel Nielsen

LCD Soundsystem – Legestue i VEGA

Der blev drevet gæk med publikum på en aften fyldt med overraskelser, da LCD Soundsystem optrådte til noget nær perfektion i VEGA fredag aften.

Fra 2011 til slutningen af 2015 var der ikke noget LCD Soundsystem. Der var kun de gamle album med electro-rock at lytte til, for nu havde hovedmanden James Murphy altså besluttet sig for, at det skulle være slut. Men Murphy og co. kunne ikke dy sig for at vende tilbage, hvad blev markeret med en lang række koncerter både sidste år – herunder på Orange Scene til Roskilde Festival – og i løbet af i år. Det mest håndgribelige bevis på bandets tilbagevenden er dog udgivelsen af det spritnye album ”American Dream”.

Et nu garvet band som LCD Soundsystem forpasser naturligvis ikke chancen for en promoveringsturné af nyt materiale, og denne tour blev officielt indledt på Store VEGA i København af alle steder, hvor James Murphy tidligere var på besøg for at inspicere faciliteterne. De oprindelige to koncerter blev lynhurtigt udsolgt, hvorfor en ekstrakoncert blev tilføjet, så LCD i alt beriger byen i tre dage, og Poplish var til stede til fredagskoncerten i går, hvor et forventningsfuldt og pakket VEGA tog imod dem.

De nysgerrige fans havde måske læst sig frem til torsdagens sætliste, men fra første færd blev det markeret, at LCD ikke var kommet for at lave samlebåndsarbejde, idet de lagde ud med ”Us v Them”, som ikke kunne opleves dagen før. Allerede her blev der tændt op i en dødsstjerne af en discokugle, som fik hænderne i vejret foran scenen. Herefter blev der festet igennem med klassikeren ”Daft Punk Is Playing at My House”, der live har et noget tungere riff end på pladen, hvad dog ikke skadede den spor. En vinsippende men veloplagt Murphy fik under nummeret tid til noget så originalt som en solo på koklokke, et aldeles fremragende indslag.

Fem sange inde fik vi så første nummer fra den nye plade i form af ”Call the Police”, der blev godt modtaget, fulgt op ad den ironiske ”You Wanted a Hit”. Mens der allerede var glohedt på gulvet, så blev der for alvor kastet kaskader af sved, da punkudladningen ”Movement” fik VEGA til at hoppe op og ned. Også den nye ”Tonite” satte godt gang i festen, inden bandet lige skulle have en pause, hvorefter de lovede fire numre mere, som Murphy insisterede på, at vi ikke skulle opfatte som ekstranumre – de ville have spillet dem uanset hvad.

Ifølge den altid humorfyldte Murphy blev pausen brugt på at lade vandet for to af hans bandmedlemmer, så de kunne fyre den af resten af vejen. Og her kom så for alvor overraskelserne på sætlisten: De nye sange ”Change Yr Mind” og ”Emotional Haircut”, som bandet ellers kun har spillet på hjemmebane i deres elskede New York – heller ikke på førstedagen i VEGA. Særligt her skinnede bandets spilleglæde igennem, da det var tydeligt at mærke, at de nød at vise deres nye materiale frem.

Nytilføjelserne skabte da også stor begejstring blandt publikum, der derfor var godt opvarmede til festens peak i form af fantastiske ”Dance Yrself Clean”. Her blev der skrålet godt med, inden sangens velkendte electroeksplosion fik ragnarok til at bryde ud på gulvet. Bandet lukkede og slukkede herefter ballet med den smukke ”All My Friends”.

Det var derfor i høj grad en stor oplevelse at opleve så veloplagt en udgave af LCD Soundsystem, som indtog scenen på en fredag aften i september. Tropperne blev eminent ledt af James Murphy, som havde sammensat en dynamisk sætliste med både de gamle klassikere og dugfriske tiltag. LCD nød at spille for os, og vi nød at være der sammen med dem, da de ikke satte en fod forkert. En magisk aften på VEGA.

LCD Soundsystem, Store Vega
Foto: Daniel Nielsen

Se resten af Daniels fantastiske billeder HER.