Pede B, Pumpehuset, Gin & Cocio
Foto: Lasse Lagoni

Pede B – Stjernespækket trackliste, men én gør det bedre end dem alle

24 featurings på 17 numre. Pede B har ikke ligget på den lade side på det nye album “Sparring”, der udkommer i dag.

Efter 12 år med et brændende ønske om at være bedre end alle andre, har Pede B nu valgt at begrave stridsøksen dybt i den danske muld for i stedet at slå pjalterne sammen med flere sparringspartnere, end det kan tælles på hænder og fødder. Helt præcist har 24 featurings fundet vej til det 17-tracks lange album “Sparring”, som den tredobbelte MC’s Fight Night-vinder netop har udgivet som det 9. i karrieren.

Det er både meget og mindre kendte, unge som gamle, som Pede har inviteret i studiet for at lægge vers og omkvæd på de mange, meget forskellige numre som til sammen dog giver et veleksekveret udspil med noget for enhver smag.

Jeg kan mærke, at jeg gennem hele processen har presset mig selv til det yderste, da jeg har siddet foran nogle rappere, jeg virkelig respekterer. Jeg var derfor nødt til at præstere mit ypperste, hvilket i mine øjne i dag har gjort mig til en bedre rapper.” – Pede B

Der er tale om et meget anderledes udspil i rapgenren sammenlignet med det resterende marked, hvor man gerne selv vil være i centrum og enkelte gange lade andre ”stjæle” sit spotlight. Men på Sparring låner Pede reelt set ikke andet end sin skygge, for han outshiner samtlige gæster, når han endelig selv åbner munden og spytter rim i alverdens tempi.

En af planerne med albummet har for Pede B været at bygge bro mellem den gamle og nye generation af dansk musik og i særdeleshed hip-hop. En plan, som man i den grad må sige er lykkes. Hvem havde troet, at et album med både Per Vers, USO, ArtigeArdit, Vigsø, Isaac Kasule, Mund De Carlo og mange flere ville se dagens lys? Det ville de færreste nok.

Er der endelig én, som nærmer sig hovedpersonen selv, så er der tale om en anden sværvægter på den danske rapscene. Ingen ringere end Per Vers leverer nemlig på nummeret ”Tomme Løfter” et så vellavet vers, at man ikke kan andet end være imponeret. Men ellers er det som førnævnt hovedrolleindehaveren, der skinner klarest på den stjernefyldte tracklistes himmel.

En trackliste, der indeholder mange numre, der gør, at der her er tale om et af de bedste danske rapalbums i år. Udover ”Tomme Løfter”, så vil ”Længe Siden”, ”Første Runde”, ”Energi”, ”Søvngænger”, ”Alright” og ”Hende Der Slap Væk” stå som lysende eksempler på, hvor godt et album Pede B har kokkereret i samarbejde med sine faste sparringspartner på produktionen, Lukas Lunderskov og Adam Sampler.

Desværre er der bare også de numre, som falder igennem, og som man lige så godt kunne af have været foruden. Ét af disse er forløberen “Kodesprog”, som man lige så godt kunne have smidt i skraldespanden, da det blev skrevet. Men det er samtidig et bevis på, at Pede er blevet bedre, men stadig kan blive endnu bedre.