Dropkick Murphys – Fænomenale i skønt gensyn

Paddy-punken invaderede Copenhell på åbningsdagen og der var lagt i ovnen til en massiv danse/pogofest. Der blev ikke skuffet og sjældent har Dropkicks været så skarpe, som på denne torsdag i den strålende sol.

Det dårlige vejr, som truede med at forstyrre festivalen var endnu ikke i nærheden af Copenhell, og mens jeg fik sludret med Nikolaj om hvor fede Blind Guardian havde været, så blev der ringet ind med den meget simple besked: “The Boys Are Back”. Det måtte siges at være sandt i mere end én forstand. Dropkicks var ikke bare tilbage i Danmark og de spillede ikke bare endnu en koncert for os. De var klar til at kickstarte hele Copenhell med en omgang musik, dans og gøgl til den helt store guldmedalje. Selvom de siger at de er ude på ballade, så var det en fornøjelse at blive kastet rundt oppe foran og allerede under andet nummer, havde jeg den første crowdsurfer over hovedet (Jeg nåede ikke op i pitten under “The Boys Are Back). Det blev ikke den sidste.

Der var ikke taget nogen chancer med sætlisten, hvor alle klassikerne blev spillet, og så alligevel. Jeg har altid syntes, at “State of Massachussets” har manglet en smule, når den har været spillet live, men den var i særklasse på denne dag, og resten af numrene fra nyklassikere som “Rose Tatoo” til gammelkendte hits som “I’m Shipping Up to Boston” ramte lige midt i hjertekulen på undertegnede. Jeg vidste ikke, at jeg havde savnet paddy punk så meget, men det var et glædeligt gensyn med de syv amerikanske gutter, som jeg havde høje forventninger til. Når jeg påstår, at der blev taget lidt chancer med sætlisten, så drejede det sig nok mest om de to nye numre, som Murphys havde slæbt med. Den ene var en velklingende “When We Were Young”, der lyder som mange andre Dropkick sange, men det er også en god opskrift. Den anden var en dejlig punket udgave af Gerry & The Pacemakers’ “You’ll Never Walk Alone”. Af en eller anden besynderlig grund blev der ikke overladt noget til publikum på denne sang, som var helt klar til at synge med og for på denne herlige sang. Til gengæld så blev omkvædet spillet et utal af gange, så hvis man var i tvivl om teksten, så kunne man snildt få samlet den op i løbet af sangen.

Det var første koncert på Helviti, og der var smæk på fra start til slut. For mig er det nok et højdepunkt, som er overstået på Copenhell, og mine skyhøje forventninger blev indfriet på så overbevisende manér, at jeg ikke kan give andet end pladen fuld, for den velspillede koncert og det dejlige publikum, som havde gang i en af de smukkeste og mest hensynsfulde mosh pits, jeg har oplevet. Trøjen røg da også lige så hurtigt, som jeg havde fået bevæget mig ind i pitten.

Drokick Murphys har fået 20 år på bagen, og rutinen er til at mærke på de syv mand, men der er stadig så meget nerve i deres musik, at jeg har svært ved at få armene ned af ren begejstring.

Dropkick Murphy, Copenhell
Foto: Sebastian Dammark

Se flere billeder fra Copenhells første dag HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Jonas Uri
Jonas Uri
Amatørmusiker og begejstret musiklytter gennem mere end 15 år. Hvis det har en rytme er jeg glad, hvis den er synkoperet, er jeg gladere. Spiller selv pop til rock. Hører rock til meget mørk metal. \m/

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Sol, sommer og punk. Det er en guddommelig kombination og når bandet er så veloplagte, så er der ikke andre valg for en anmelder, end at give fuldt hus. Tak for en dejlig koncert, og så håber jeg, at de kommer igen med deres nye album, for smugkigget lyder dejlig velkendt, men stadig nyt og spændende.Dropkick Murphys - Fænomenale i skønt gensyn