Red Fang – Bad Sound Kills

Der er i virkeligheden to meget forskellige versioner af Red Fangs koncert på Copenhell. Den ene er historien om, hvordan Copenhell druknede i et inferno af ukontrolleret støj og den anden er en positiv historie om et band som indgik i symbiose med sit publikum, og dermed leverede en af de mest gennemførte koncerter på Copenhell indtil videre.

Den første historie er den triste nyhed om, at der simpelthen mangler et lag af diskant på lyden, som sikkert er skruet ned, for at forhindre den nærliggende betonmur i at kaste lyden tilbage, så man får en koncertoplevelse a la Forum i gamle dage. Dette har været et gennemgående problem på Hades, hvor man kunne have ønsket sig en bedre lyd. Det har påvirket musikken fra så forskellige bands som Primordial og Suicidal Tendencies. Hvad end motivationen bag denne beslutning er, så blev Red Fangs støjrock reduceret til et miskmask af larm, hvor selv deres ørehængere, som ‘Prehistoric Dog’ blev svær at genkende.

Under koncerten rykkede jeg rundt for at se, om der måske var et sted, hvor musikken kunne have lydt fremragende, men det var desværre ikke muligt at finde, da begge sider af scenen led af det og det var kun moderat bedre lige foran lydteltet.

Den anden historie som hører til denne fortælling er, hvordan den introverte Aaron Beam, forsanger og bassist, formåede at få fantastiske reaktioner fra publikum med sine korte introer og simple statements, som inkluderede “We don’t talk much” og “Thank you, thank you very much” som nogle af de længste segmenter af tale under koncerten. Musikken fik lov til at tale for sig selv, og den blev modtaget af et engageret publikum, som var helt med bandet i deres tur gennem rockens mange forskelligartede udtryk. Et levende publikum, hvor selv de mennesker, der havde sat sig på bakken bagerst ved scenen kastede djævlehorn og knytnæver efter bandet i en lind strøm.

Jeg er dermed i to lejre for hvilken anmeldelse, der er den “rigtige” for koncerten. Red Fang formåede at få hele publikum med sig og de holdt intensiteten og spændingen i live under hele koncerten, men desværre var lyden så ringe, at jeg havde svært ved at leve mig helt ind i beatet og glemme at der er en morgendag. Der kunne snildt have været en meget højere karakter for koncerten, men udefrakommende omstændigheder ødelagde desværre dele af min oplevelse.

Se Sebastian Dammarks fede billeder fra Copenhell 2015 HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Jonas Uri
Jonas Uri
Amatørmusiker og begejstret musiklytter gennem mere end 15 år. Hvis det har en rytme er jeg glad, hvis den er synkoperet, er jeg gladere. Spiller selv pop til rock. Hører rock til meget mørk metal. \m/

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Publikum og den fremragende optræden fra Red Fang gjorde det muligt at overleve den forfærdelige lyd, som der desværre har præget en række af koncerterne på Hades-scenen. Ærgeligt.Red Fang - Bad Sound Kills