Gennemført disco extravaganza med Sophie Ellis-Bextor

Den 14. februar 2003 var den engelske sangerinde Sophie Ellis-Bextor på dansk jord, da hun gav sin første danske koncert på Train i Århus. I dag, søndag den 10. marts 2023, er hun – nu over 21 år senere – igen på dansk jord i Vega i anledning af hendes Europe Kitchen Disco Tour 2024.

Med en strålende og sprudlende tilstedeværelse åbnede den 44-årige Sophie Ellis-Bextor sin koncert med den energiske ”Crying at the Discoteque”, hvor den udsolgte Store Vega straks blev opslugt af begejstring og glæde.

I næsten halvanden time navigerede Ellis-Bextor nemlig elegant gennem et imponerende repertoire af sange, hvor det sang efter sang blev sværere, hvis ikke umuligt, ikke at trække på smilebåndet.

Under både ”Music Gets the Best of Me” og ”Take Me Home” var niveauet morderisk højt, og man kunne mærke på aftenens hovedperson, at hun virkelig var taknemmelig for at være lige netop i København søndag aften.

Sophie Ellis-Bextor Store Vega
Camilla Lundbye

Lykkehjul og ABBA

Med sig på scenen var et utroligt lille lykkehjul, hvor navne på forskellige sange stod skrevet på hver deres farve. Alt lige fra ABBAs ”Dancing Queen”, Lionel Riches ”All Night Long” samt et udpluk af hendes egne favoritter. En af disse var ”Breaking the Circle” fra hendes 2023-album HANA, hvor hendes vokal var forrygende.

Da koncerten nåede halvvejs blev både ”Young Blood”, ”Catch You” og ”Get Over You” fremført ganske fortrinligt, men alle tre sange manglede gennemslagskraft. Selvom de på hver deres måde er friske i deres lyd, så fremstod de søndag aften uden meget sjæl.

Helt anderledes var det under det vilde medley bestående af diskoklassikere som “Lady (Hear Me Tonight)”, “Groovejet (If This Ain’t Love)”, “Can’t Fight This Feeling” og “Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)”. Det var tydeligt at se, at både Vega og Ellis-Bextor havde taget danseskoen på.

Sophie Ellis-Bextor Store Vega
Camilla Lundbye

Musikalsk dvale er forbi

Aftenens koncert blev rykket fra Lille Vega til Store Vega, og det kan muligvis tilskrives hendes megahit ”Murder on the Dancefloor”. I 2001 toppede sangerinden hitlisterne med sangen i hele Europa, men den opnåede aldrig det helt store gennembrud i USA. Dette ændrede sig imidlertid i 2023, da sangen blev inkluderet i filmen “Saltburn”. Denne nye eksponering har ført til, at amerikanerne nu har fået øjnene op for hende, hvilket også resulterede i, at hun i februar gjorde sin amerikanske tv-debut med dette globale hit på The Tonight Show Starring Jimmy Fallon.

At opleve denne sang live var en fænomenal oplevelse for hele Vega, og det satte to tykke streger under, at den musikalske dvale, som Sophie Ellis-Bextor desværre har været i, i mange år, måske er ved at være forbi.

Koncerten sluttede med ekstranumrene “Bittersweet”, der strålede af sødme og energi. I en intim akustisk afslutning på balkonen bevægede hun publikum med sin kraftfulde og smukke vokal i en akustisk udgave af “A Pessimist Is Never Disappointed”.

Hvis der går over 21 år, før Sophie Ellis-Bextor kommer til Danmark igen, så er der sket en fejl.

Vil du se flere billeder af koncerten, så kan du klikke HER!

Sophie Ellis-Bextor Store Vega
Camilla Lundbye

SETLISTE:

  1. Crying at the Discoteque (Alcazar cover)
  2. Music Gets the Best of Me
  3. Take Me Home (Cher cover)
  4. Hypnotized
  5. Young Blood
  6. Hearing in Colour
  7. Dancing Queen (ABBA cover)
  8. Get Over You
  9. Lady (Hear Me Tonight) / Groovejet (If This Ain’t Love) / Can’t Fight This Feeling / Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)
  10. Not Giving Up on Love (Armin van Buuren cover)
  11. Like a Prayer (Madonna cover)
  12. Heartbreak (Make Me a Dancer) (Freemasons cover)
  13. Murder on the Dancefloor

    ENCORE

  14. Bittersweet
  15. A Pessimist Is Never Disappointed

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her