Røvrysteri og fædrelandskærlighed: Nik & Jay i Royal Arena

Som taget ud af en 00’er MTV-musikvideo trådte Nik & Jay på scenen i Royal Arena fredag aften klædt i hvidt baggy tøj og bandana, hvor de tog hul på den første af fire koncerter. Med en setliste så lang, at der var indlagt en længere tissepause, var der store forventninger til drengene fra Værløse.

Det var et gensyn med alle de store hits, som har domineret boogielisten i start nullerne – de sange som store dele af Royal Arena har lyttet til, til de første klasse- eller gymnasiefester og hørt som efterklang i hovedet dagen efter, når stemmen var hæs og benene ømme.

Makkerparret startede ud med tre af de store hits: “Nik & Jay”, ”Hot!” og ”Tag Mig Tilbage” uden at trække vejret mellem sangene. Noget der passede et yderst veloplagt publikum, der syntes mere end klar til at danse til hits der på ét fra gulv til loft forvandlede Royal Arena til et dansegulv.

Nik & Jay @ Royal Arena, 10-11-2023.

Lommefilosofi og club bangers

Nik & Jay er kommet langt siden de blot var kendt som Niclas Petersen og Jannik Thomsen fra Værløse. I dag har de på de seneste album byttet mere af den kække rap om fest og fede tider ud med lommefilosofi om fred, lys og taknemmelighed.

Lyden under de første sange var uklar, og det var generelt et problem flere gange i koncerten, hvor især deres stemmer endte med at drukne i en dundrende bas. Havde man forventet en sid-og-lyt koncert, har man glemt, hvor Nik & Jays musikalske karrierer er blevet opfostret. En fyldt arena, der netop til denne koncert rundede publikum nr. 3.000.000 siden den første koncert i 2017, er regnet med som tredje medlem på en aften, hvor den landeplagende duo føltes som forvandlet til en trio. Der er ikke ét eneste ord, som der ikke bliver sunget med på.

Jay rammer hovedet på sømmet, da han siger ”Den her Nik & Jay experience, den kan gå hen og blive lidt intens nu”, for bagefter fik Royal Arena serveret både “I love ya”, “I love ya pt. 2”, “Pænt Nej Tak” og “Stop! Dans!” i én lang musikalsk magtpræsentation af en hitkavalkade. 

Første sæt afsluttedes med “Gletcher” fra EP’en Lys Over Land 1, og den musikalske rejse var dermed nået til 2022, da nedtællingen, der markerede starten på den 25. minutters indlagte pause mellem de to sæt, gik i gang.

Nik & Jay @ Royal Arena, 10-11-2023.

Pause? Pænt nej tak. 

Omend en pause var et brandvarmt publikum vel undt, så var alle på deres pladser og mere end beredt til anden halvleg, hvor de danske darlings var klar til at give dem anden dosis af aftenens koncert. De sidste 10 sekunder tæller publikum ned og lyset slukkes på sekundet. 

Nu klædt i sorte outfits med matchende solbriller og en tørst efter mere, startede tonerne til “Til Mit Unge Jeg (arigato)”, der blev fulgt efter af “Hot Sauce”, “Fest (ft. MORTEN)” og “Endnu en”. Selv på de bagerste rækker var publikum opslugt i det unikke univers, som Nik & Jay har bygget op med en selvudnævnt doktorgrad i poesi og popmusik med dristige, skæve rim og analogier, som kun de kan slippe afsted med.

Royal Arena fik heldigvis kun mulighed for at høre to ud af de et par håndfulde engelsksprogede sange, man finder i deres repertoire: “United” og “Ocean of You”. Sangene ramte ikke det høje topniveau som på studieoptagelserne, og selvom der i omkvædet af “Ocean of You” var  teksten skrevet på bagskærmen til publikum, så var det svært at adskille ordene fra hinanden igennem dem begge. Man forstår godt hvorfor, at de har holdt sig til det danske. 

Nik & Jay @ Royal Arena, 10-11-2023.

Mere energi og mere magi

De sidste sange bragte det dårlige lydbillede tilbage, for selvom bassen var dominerende og lydniveauet ellers generelt umådelig højt, så var både Nik & Jays stemmer næsten umulige at registrere under både “Bentley” og “Hot!”, hvor nærmest kun backtracket kunne høres. En skam, for “Hot!” blev serveret med et sceneshow så vildt, at selv de københavnske plejehjem må have været oppe og svinge hofterne.

Folk kom for at se Nik og Jay – og om man kom med håb om hip-hop drengene anno 2002 med alle drømme foran sig eller duoen anno 2023 med en hel karrieres visdom bag sig – så fik man sine forhåbninger og behov opfyldt til aften – og mere til. 

Traditionen tro bør man slutte af på toppen – og meget passende blev “Magisk” koncertens sidste sang. Med armene om hinanden sang publikum med på de sidste sange, mens de tog oplevelsen ind. Til de sidste toner af en 37 sange lang setliste dalede resten af sølvkonfettien ned fra loftet efter en oprigtigt magisk aften i Royal Arena.

Vil du se flere billeder fra koncerten, kan du klikke lige her

Nik & Jay @ Royal Arena, 10-11-2023.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her