Jailbreak “Vi skal i fængsel !!!”

“Vi skal i fængsel…..” Folk kigger sjovt på os og siger… “Hvad har I nu lavet…???”  Vi skal selvfølgelig med Poplish til Jailbreak i Horsens.

Da portene smækker sig bag os, kommer vi ind i en summen af Mini Copenhell – bare på jysk. Under de første koncerter er gæsterne pæne og lytter velopdragent til musikken. Der smides et par obligatoriske djævlehorn, og i takt med at øllene skylles ned og Alestorm indtager fængslets store scene, går folket amok.

Jailbreak i Fængslet, Horsens. Fredag den 11. august 2023. Fotograferet af Helle Arensbak.

Nu er vi tilbage til sommerens Copenhell !! 10 vagter har fået den særlige tjans at hjælpe det levende menneskehav, der crowdsurfer koncerten igennem. De langer ca. 300 over hegnet – så der har været travlt på lægterne. Det er forbudt at crowdsurfe på festivaler i Danmark. Men på Copenhell er det en ret. Dybt inde i publikumsklumben bliver der moshet til den store guldmedalje – men vi skal helt ud på Refshaleøen for at finde en Wall of death.

Jailbreak i Fængslet, Horsens. Fredag den 11. august 2023. Fotograferet af Helle Arensbak.

Nu er dagen ligesom i gang, og pulsen har nået kogepunktet. På den mindste scene finder man navne som legendariske Glenn Huges og Bersærk. Wolfmother sætter gang i festen og D-A-D har taget sofaen med. De spiller “Riskin´ it all” i fuld længde. Det hele føles stort.

Når man nu endelig er i fængsel, får man indre billeder af store koncerter, der i fordums tid fandt sted blandt straffefanger og mordere. Ikoniske Cash fra San Quentin runger hult i den moderniserede Vestsalen. Her er lidt for pænt, og man savner at mærke de rungende gange og cellernes solitude. Måske balkoner foran vinduerne med tremmer og flakkende lys kunne have dannet en vild venue, så folkets messende “hey” og knyttede næver ville have flået stemningen helt ud i lys lue. Måske en middag i en celle, eller intimkoncerter i køkkenet iklædt fangedragter og lænker?

Jailbreak i Fængslet, Horsens. Fredag den 11. august 2023. Fotograferet af Helle Arensbak.

Det er en god idé at lancere en metalfest i det gamle fængsel. Folkene bag Copenhell er godt på vej til at kunne finde opskriften på to dage bag murene med masser af musik, kød og øl. Dog savnes et kæmpe banner med Ulven og lidt flere venues til oplevelser. Der er masser at udvikle på. Rammerne er der.

Drømmene er mange, men efter 12 timers lækker musik og smækre gæster i yndlingsvest og frækt sort gør vi klar til lørdagens fest. Tak for duften af Copenhell på første række.

Se flere af Helle Arensbaks billeder Fra Jailbreak HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her