Smuk svanesang landede jævnt på Smukfest

Synge, kan hun godt, Pernille Rosendahl, men helt oppe og prikke til nærværets topkarakter, kommer hun aldrig. Derfor endte det hele på det jævne, da gendannede Swan Lee indtog Bøgescenerne på Smukfest.

Swan Lee er fede. Som band. De spiller godt. Og de har en fantastisk (og smuk) stemme i forgrunden. Derfor var der også mange, der glædede sig, da bandet blev gendannet efter 17 års pause, men på Smukfest blev det aldrig et comeback, man kommer til at huske.

Man kan også undre sig over, hvorfor Swan Lee var blevet placeret på Bøgescenerne. Det virkede som en uoverstigelig udfordring. Bandet fik aldrig revet publikum med. I virkeligheden var det det meste af vejen igennem kedeligt, selv om publikum på Smukfest  havde glædet sig til at se Swan Lees genopstandelse.

Swan Lee, Smukfest, Smuk23
Foto: Lasse Lagoni

De kom, de sad, og de blev siddende. Publikum. For der var ikke rigtigt noget at rejse sig for. Måske fordi, Pernille Rosendahl ikke er typen, der tvinger folk op på tåspidserne. Måske fordi, man ikke behøvede stå på tåspidserne for at få det hele med.

Sangene på Swan Lees comebackalbum, The Garden, er udmærkede, men de får ikke publikum til at danse. Det skete først til allersidst, da Pernille Rosendahl gravede dybt og fandt fortidens hits frem. I don’t mind, eller også gør jeg, for den smukke, sortklædte sangerinde burde have gjordt det bedre.

Skal man vurdere ud fra fredagens optræden på Smukfest, havde Swan Lee ikke behøvet finde sammen igen. Eller også skal omgivelserne bare være nogle andre end bøgeskovens store scene. Den kunne Swan Lee i hvert fald ikke fylde ud.

Se de flotte billeder fra Swan Lees koncert lige her.

Swan Lee, Smukfest, Smuk23
Foto: Lasse Lagoni

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her