Peter Sommer udnyttede ikke hjemmebanen i 8660

De var der. Kom krybende. Altså publikum. Blev stående. Men var alligevel aldrig rigtigt til stede. Måske fordi, Peter Sommer aldrig for alvor forcerede scenekanten, da han scenevant forsøgte at indtage en af landets smukkeste bøgeskove.

Fesen gul som Peter Sommers skjorte er måske en farve, men ikke en, der i tiltrækkelig grad sætter kulør på en torsdag eftermiddag på Smukfest. Publikum kvitterede med en fesen tilstedeværelse. Man får lyst til at sige ‘ligegyldig’.

Der er mere fællessang på den nærliggende pianobar. Selvfølgelig, vil nogle sige, men synd. Objektiv set, for Peter Sommers stemme er egentlig til mere end et siddende, snakkende publikum.

Peter Sommer, Smukfest, Smuk23
Foto: Lasse Lagoni

Peter Sommer har selv undskyldt, at han tager penge for at stå at snakke (og ryge en smøg). Man kan give ham ret. Det er egentligt mærkværdigt, at Smukfests publikum gider ham, men det gør de. De suger ham ind. Inhalerede. Siddende. Bevares. Men de kan sgu li’ ham.

– Det føles lidt som hjemmebane, sagde ham midtvejs.

Hvor han fik den fornemmelse fra, er svært at vurdere, for folkets hyldest fik han aldrig. I hvert fald ikke før, han med Bjarne Reuters tilladelse inviterede Smukfests publikum med en tur ned ad Mælkevejen. Sporadisk blev der hoppet. Synget med. Og så skålene Peter Sommer. Og leverede koncertens højdepunkt, 8660.

Mere fik han ikke. Men måske var det nok, for øjeblikket var magisk. Og publikum fik, hvad de måske i virkeligheden var kommet for. Objektivt var det bare ikke nok, for Peter Sommer kan mere. Bare ikke i dag.

Nå, men nyd nu alligevel Lasses billeder fra Peter Sommers koncert – lige her.

Peter Sommer, Smukfest, Smuk23
Foto: Lasse Lagoni

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her