Er Benjamin Hav gal eller genial?

Maaaaange mennesker er mødt op for at opleve den danske rapper Benjamin Hav, og Stjernescenen er hurtig fyldt op. Konferencier Simon Jul fortæller da også publikum at vi er rigtig mange og vi skal passe på hinanden. Jeg spår at vi ser Benjamin Hav og Familien på Bøgescenen næste år.

Jeg er relativ bekendt med Benjamin Havs musik, men jeg har ikke oplevet ham live før. Det jeg har fået fortalt er at de kan noget på den scene, der bare er rigtig godt. Så jeg har store forventninger.

Benjamin og hans “familie” kommer på scenen han starter ud med at sætte gang i fællessang hos publikum med Lars Lilholt-nummeret Kald det kærlighed. Men det er bestemt ikke Lars Lilholt-musik der venter os i aften. Jeg fornemmer allerede her, at vi har med en vaskeægte entertainer at gøre.

Benjamin Hav, Smukfest, Smuk23
Foto: Lasse Lagoni

Det er da også en komisk entré og hele måden de er på scenen på, er skørt, vidunderligt og unikt. Jeg er vild med det! De vil huskes – ikke kun for musikken. Men også for deres optræden, der sender god energi ud og får dig til at smile og le.

Benjamin Hav sender det ene kendte hit ud efter det andet. Folk er glade og med på hele balladen. Generelt oser attituden af en diskret form for overlegenhed, der kun øger deres coolness faktor. De ved hvad de vil. De vil have en fest, sammen med publikum.

I starten er Benjamin en smule stiv i betrækket , men ved sang nr. tre folder han sig noget mere ud på scenen.

Jeg synes det er lidt ironisk at L.O.C. spiller på Bøgescenen lige efter. Der er nemlig noget over Benjamin Hav og hans lyrik der minder om hinanden (udover samme genre). Men det er ligesom lidt mere intellektuel rap. Kan man godt mene det? Hvis L.O.C. havde kongetronen over hip hop, så Velkommen til Benjamin Hav, som hermed er kandidat til at overtage kongekronen.

Der er også noget lækkert rock´n´roll over Benjamins performance. Mikrofonstativet bliver tæsket godt og grundigt og ved slutningen af koncerten, er den godt bukket og bøjet af behandlingen. Jeg håber at det er hans egen.

Da hittet Den dejligste boy bliver spillet går publikum amok. Publikum er også on point på teksterne. “Hold din kæft, Bo” bliver der sunget højt og tydeligt af Benjamin og publikum. Han har virkelig et godt tag på publikum og de elsker ham og hans musik og tekst.

Benjamin og hans crew danser sjovt og skørt på scenen. Der er bare gang i den og energien mister faktisk aldrig pusten i løbet af koncerten.

Benjamin Hav, Smukfest, Smuk23
Foto: Lasse Lagoni

Det handler ikke om penge, men om kærlighed, familie og venskab… siger Benjamin. Noget af det mest normale han fortæller os, i løbet af koncerten.

Hele idéen med at der er indstuderede dansetrin for flere af bandmedlemmerne, ville måske virke mærkeligt, når der ingen korpiger er med. Men det er en del af showet og genialt!

Halvejs inde i koncerten begynder det at regne. Publikum er lidt afventende og nogen smutter. Men ikke nok til at stemningen blandt publikum ødelægges.

Så sker der noget vildt! Benjamin går ud blandt publikum, udpeger sig en pige og synger direkte til hende. Publikum elsker det! Benjamin Hav og familien er ét med publikum.

Vi er de nye Nik & Jay, synger han i nummeret af samme navn. Jeg ved ikke om jeg er enig, men han slipper afsted med det, bare fordi jeg kan lide ham.

Vi kender Benjamins musik for elektronisk hip hop, men på et tidspunkt føles det som om at vi har Blues Brothers på scenen! De kan bare det hele de drenge og de er pisse dygtige til det.

Samlet set så er Benjamin Hav og familien bare super underholdende og vaskeægte performere, der er på den danske hip hop scene for at blive. Jeg glæder mig til at se dem lave en Tobias Rahim og opleve dem på Bøgescenen næste år. Det har de efterhånden fortjent.

Se billeder fra koncerten her.

Benjamin Hav, Smukfest, Smuk23
Foto: Lasse Lagoni

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her