Tobias Rahim fik Smukfest til at eksplodere

Han flirter alvorligt med seks stjerner, men for nu bliver Tobias Rahim pyntet med fem af slagsen og en pil op for den optræden, han leverede på Bøgescenerne på Smukfests åbningsdag.

Ikke, at han har brug for at blive pyntet, for vurderet ud fra den kvindelige del af publikum lever den århusianskfødte Tobias Rahim op til alle de idealer, der får kvinder til at skrige hans navn. Og skråle med på hans sange.

Den lyst deler de med alle Smukfests mænd, og derfor blev Tobias Rahims debut på Bøgescenerne en stor sejr for den store mænd, der indledte sin musikalske karriere som den ene halvdel af reggaeton-duoen Camilo & Grande.

Tobias Rahim, Smukfest, Smuk23
Foto: Lasse Lagoni

Han burde have spillet på Bøgescenerne allerede sidste år, hvor han af uforklarlige årsager måtte tage til takke med Stjernescenen. Det resulterede i, at Smukfests næststørste scene måtte lukke for tilstrømningen, som vel kun nationalklenodiet Kim Larsen har formået i nyere tid.

Dengang – i 2015 – endte det med en genbookning til året efter (på festivalens største scene forståes), og det overgik heldigvis også Tobias Rahim.

– Allerede sidste år, da vi spillede på Stjernescenen, fik vi en ny invitation til i år, og jeg er helt vildt glad for at stå på den her scene, sagde Tobias Rahim, inden han første gang fik Smukfest til at eksplodere til Mucki Bar.

Tobias Rahim, Smukfest, Smuk23
Foto: Lasse Lagoni

Derfra tog intensiteten til, og Tobias Rahim styrede frygtløst og veloplagt publikum igennem en perlerække af hits. Og han og bandet byder på langt mere end en veltrænet dansk-kurdisk sanger. Bandet spiller fedt, korsangen sidder lige i skabet, og så er de visuelle goder ligeligt fordelt til kvinderne og mændene blandt publikum.

Musikalske stjernestunder delte Tobias Rahim ud med løs hånd. Fra den meget fine og nærværende version af Når mænd græder og den smukke duet med korsanger Zaina Segujja på Stimulanser, over hans musikalske livshistorie på Orange til Luder i Dubai og Kurder i København, der for alvor startede festen på Smukfest 2023.

Den uundgåelige eksplosion blev dog leveret af en stor sanger på Stor Mand. Det er et gigantisk hit, og selv uden Andreas Odbjerg fik den alt fra 18-årige piger til 60-årige mænd til at slippe de sidste snærende bånd, trodse regnen og overgive sig til Tobias Rahim.

Smukfest, tak, fordi I fik hyret Tobias Rahim – igen – og gav ham en scene, der passer til hans format.

Og nyd så de fantastiske billeder fra koncerten, der for alvor fyrede op under Smukfest.

Tobias Rahim, Smukfest, Smuk23
Foto: Lasse Lagoni

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her