Lizzo gav popfesten, Roskilde fortjente

Koncerten med Lizzo på Roskilde Festival gjorde alt det rigtige, og den trængende popfest kom endelig på Orange Scene.

Det var en kraftpræstation ud over det sædvanlige at få en propfyldt Dyreskueplads til at afholde et minuts meditation med vejrtrækningsøvelser efter en uges druk og stadig præsterer en af Roskilde Festivals mest eksplosive, højst skrigende, dansefester – men når man hedder Lizzo er alt muligt.  

Det var umuligt ikke at stå og smile, mens Lizzo var på scenen. Det hele var så positivt. Hun var glad, publikum var glade. Alle var glade, og med Lizzos funky og poppede sange blev man simpelthen så glad i låget, og man kunne ikke undgå at danse en smule. 

Lige fra koncerten spæde start med numrene “Cuz I Love You”, “Juice” og “2 Be Loved (Am I Ready)” var stemningen blandt publikum på grænsen til det eksplosive. 

“This is my favorite festival” råbte Lizzo fra scenen, mens tonerne til nærmest kække og hypermorsomme “Phone” strømmede ud over menneskemængden. 

Hun ved lige, hvordan man holder publikum i sin hule hånd. 

Artiklen fortsætter under billedet

Lizzo, Roskilde Festival, 010723
Foto: Poplish.dk

Drænede energien

Under de mindre bombastiske sange “Jerome” og “Special” fik man den mere sårbare Lizzo at høre, og det var forfriskende, når koncerten generelt kørte med tophastighed. Efter sidstnævnte stod hun kortvarigt og nød den kærlighed, som Roskilde gav. Den var stor, og hun elskede det. 

Men det blev også lidt for til den gode side. Det virkede til, at hun nød det for meget. 

Hendes vokale rækkevidde er fuldstændig vild og under coverversionen af “I’m Every Woman” var den gåsehudfremkaldende. Dog virkede instrument-mellemspillet mellem førnævnte og “Everybody’s Gay” for langt, og drænede lidt af energien af den ellers fremragende koncert. 

Energien kom dog lynhurtigt tilbage da megahittet “Truth Hurts”, med en forførende tværfløjte-intro, endelig blev spillet til stor begejstring. 

Artiklen fortsætter under billedet

Lizzo, Roskilde Festival, 010723
Foto: Poplish.dk

Alien boller ko og en tequliaflaske

Det er åbenbart blevet en trend, hvor publikum tager skilte med til koncerter i håb om at få opmærksomhed, fortælle et budskab eller få en særlig oplevelse – som i tilfældet med Lizzo, hvor en fan håbede på at blive gift og en anden fan ville gerne adopteres.

I løbet af den snakkepause, der næsten føltes som et comedyshow, nævnte Lizzo det berømte ikon ‘alien boller ko’, til kæmpe begejstring for publikum der forvirrede den 35-årige amerikaner. Samme begejstring blev dog ikke fremkaldt ved fremhævelsen af et smileyflag bagerst på pladsen, en tequilaflaske med en rød hat på, men det gav en følelser af, at hun omfavnede hele Dyreskuepladsen, og gjorde oplevelsen mere intim – trods de 80.000 partout billetter var revet væk. 

Koncerten sluttede med megahittet “About Damn Time”, hvor energien og den fantastiske stemning spredte sig over Dyreskuepladsen, og hvis publikum her endnu ikke havde mistet stemmen, så blev den skreget i hæs her. Lizzo kan noget med musikken, og hendes liveshows kan endnu mere.

I 75 minutter fik Roskilde Festival endelig den popfest, der har været så trængende.

Lizzo, Roskilde Festival, 010723
Foto: Poplish.dk

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her