Busta Rhymes kommer til at gå over i historien på Roskilde

Koncerten med Busta Rhymes var en koncert, som kommer til at gå over i historiebøgerne som en af de dårligste nogensinde.

For fire dage siden modtog Busta Rhymes ‘the lifetime achievement award’ ved det britiske BET Awards. 

Efter hans koncert tidligt torsdag aften på Roskilde Festival skulle man overveje at tage den fra ham igen. 

Busta Rhymes var programsat til at starte sin første koncert i 15 år på dansk jord klokken 17:00, men han kom først ind på scenen 17:21. Inden da havde en desorienteret og ligegyldig DJ spildt tiden, men det var måske fordi, at han ikke var det rigtige sted. Som han selv sagde “Copenhagen, make some noise”. 

Da den 51-årige Busta Rhymes, med fødenavnet Trevor George Smith Jr., endelig trådte ind på scenen, var det med en lang række ikoniske hits, som blev fremført så dårligt, at flere tusinde udvandrede fra foran Orange Scene for at bruge deres tid bedre. Jeg ville ønske, at jeg kunne det samme.

Koncertens massive problem var, at sangene aldrig nåede at udfolde sig. Forkortede versioner af “Make It Clap”, “I Know What You Want” og “In The Ghetto” gjorde det nærmest umuligt ikke at nyde de efterhånden ikoniske tekster. Det hele skulle mases ned i mikrobidder, og grundet tidspres så kom den store finale aldrig. 

Busta Rhymes, Roskilde Festival, RF23
Foto: Lasse Lagoni

Komprimeret oplevelse

Det hele blev komprimeret, og når den legendariske rappers legekammerater, bestående af Spliff Star og DJ Scratchator, snakkede mere end Busta Rhymes selv rappede, var der noget galt. Men ægte rap kom der endelig, da det koniske rap ”Gimme Some More” blev spillet, og lige hér viste Busta Rhymes i nogle sekunder, at han stadigvæk kan. 

Et andet lyspunkt var, da The Pussycat Doll sangen “Don’t Cha” blev spillet, og de utrolig velkendte linjer blev rappet. Det sørgelige var jo bare, at folk hellere ville synge med på Pussycat Dolls delen fremfor Busta Rhymes delen. 

På scenen spurgte Busta Rhymes, om der virkelig skulle gå 15 år til, før han kom tilbage? Selvom dem på forreste række sagde nej, så tænkte alle andre ja. 

Busta Rhymes kan spytte rim, men at levere en god koncert på Roskilde Festival kunne han ikke.

Vil du se flere billeder af koncerten, kan du klikke lige her!

Se også

Aldrig har K.B Hallen været omfavnet af så meget kærlighed og karisma

Stemningen har aldrig været mere rolig, men samtidig så...

Nu har det modne publikum fået øjnene op for Dopha

Torsdag den 25. april dannede Musikhuset Aarhus intime Lille...

En lavmeldt, men fortrolig stemning med Guldimund

Sådan kunne stemningen snildt beskrives, da man trådte ind...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her