Red Hot Chili Peppers var iskolde på Tinderbox

Den amerikanske rockgruppe Red Hot Chili Peppers gav lørdag aften en elektrificerende punkrock koncert på Tinderbox 2023 uden format.

Det kan godt være, at Red Hot Chili Peppers var varme engang, men lørdag aften var de helt kolde på Tinderbox.

Med deres karakteristiske blanding af funk, rock og alle mulige andre elementer skabte bandet en energisk, men samtidig vildt slatten atmosfære på Rød Scene.

Selvom bandets musikalske samspil uden tvivl var en af højdepunkterne ved koncerten, så lød både “Can’t Stop”, “Dani California” og “Soul to Squeeze” som noget det mangeårige band har klasket sammen på få minutter i øvelokalet, og man efterfølgende tænkte, at det ville man da gerne lade andre høre. Det skulle de ikke have gjort. 

Red Hot Chilli Pepers skal være taknemmelige over, at Tinderboxs programlæggere ikke har lagt en anden koncert på samme tid som dem. Gik man blot nogle få meter væk fra scenen, så ligner publikum nogle, der hellere ville være derhjemme og se TV2 Fri end at opleve et legendarisk band på dansk jord. 

Lidt gang kom der dog i publikum 60 minutter inde i koncerten, da 1999-megahittet “Californiacation” blev spillet. Flea’s virtuose basguitar blev dynamisk kombineret med Chad Smiths kraftfulde trommespil, mens John Frusciante og Anthony Kiedis leverede vokal og guitar med en kedelig og nærmest ligeglad overbevisning. Det hele virkede så ligegyldigt. 

Red Hot Chili Peppers, Tinderbox, TB23
Foto: Lasse Lagoni

Tak til Benjamin Hav.

Helt modsat var det ved koncertens to sidste sange “Under the Bridge” og “Give It Away”. Her sprudlede Red Hot Chili Peppers af energi på scenen, og Anthony Kiedis’ karismatiske fremtræden og hans interaktion med publikum var lige hér noget helt specielt. For første gang udstrålede de varme chilipebere en glæde ved at spille musik, og det lykkedes dem at skabe en ubrydelig forbindelse mellem scene og publikum for en kort stund. 

Red Hot Chili Peppers leverede en mindeværdig koncertoplevelse på Tinderbox 2023, men på en utrolig dårlig måde. Bandet har masser af energi og de farer rundt på scenen, men det lød og virkede som om, at de var fuldstændig malplaceret og booket på den helt forkerte festival. 

Red Hot Chilli Peppers er et band, som mange har ønsket at opleve live for første gang – eller gense for at genopleve ungdommens vildskab. 

Men nogle gange så er fantasien og forventningens glæde større og bedre end virkeligheden. Og det er lidt samme følelse man stod med tilbage efter de 90 minutter som koncerten varede. Jovist, det var godt at se dem, når man var her – og nostalgi gør måske at man husker ting anderledes. Jeg er dog glad for, at jeg ikke skulle vente til midnat for at se dem. 

 Tak til Benjamin Hav for at bytte plads. 

Vil du se flere billeder af koncerten, kan du klikke lige her!

Red Hot Chili Peppers, Tinderbox, TB23
Foto: Lasse Lagoni

Se også

Aldrig har K.B Hallen været omfavnet af så meget kærlighed og karisma

Stemningen har aldrig været mere rolig, men samtidig så...

Nu har det modne publikum fået øjnene op for Dopha

Torsdag den 25. april dannede Musikhuset Aarhus intime Lille...

En lavmeldt, men fortrolig stemning med Guldimund

Sådan kunne stemningen snildt beskrives, da man trådte ind...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her