Westlife leverede nøgen popfest på Jelling

Selvom Westlife kun havde 75 procent af mandskabet med på scenen, formåede boybandet at levere en nøgen popfest uden de helt store vanskeligheder. 

Popfesten startede med småkedelige “Starlight”, men boyband gearet blev heldigvis sat op da megahittene “Uptown Girl” og “When You’re Looking Like That” blev spillet. Og havde man regnet med, at de klassiske Westlife-sange blev spillet af et yderst velspillende band med mange års erfaring, så kan du godt tro om igen. Der stod nemlig ingenting på scenen. 

Ingen instrumenter, ingen mikrofonstativer eller noget som helst andet. Det var fuldstændig nøgen. Det eneste på scenen var fire skærme, som var pauseklovn med forskellige udformninger af boybandet.

“My Love” og “Swear It Again” lød kantede og uden karisma, hvortil stemmerne på Nicky Byrne, Kian Egan og Shane Filan lød noget rustent. 

Westlife, Jelling Musikfestival 2023
Foto: Martin Fastrup

Hvorfor spiller I ABBA?

Under koncerten skete der noget mærkværdigt. Efter et mindre kostumeskift kom aftenens hovedpersoner ind på scenen indført glitrende sølv-veste. Det er der måske ikke så meget mærkeligt i, men når de begynder at lave et stort ABBA-medley, så løfter øjenbrynet sig. 

I et mega-medley blev små musikalske bidder af “Mamma Mia”, “Gimme Gimme Gimme”, “Money Money Money”, “Take A Chance On me”, “I Have a Dream”, “Dancing Queen”, “Waterloo” og “Thank You For The Music” spillet til stor danseglæde for det modne publikum. 

Lad mig være den første til at fortælle, at jeg var noget skeptisk, da jeg hørte det første Abba nummer, men det virkede. Det var forfriskende at høre et 25 år gammelt boyband synge andet end sukkersød popmusik målrettede damerne. Men hold kæft det var langt. 

Westlife, Jelling Musikfestival 2023
Foto: Martin Fastrup

Dame-dominerende publikum

Inden “I Lay My Love On You” blev spillet, fik Nicky Byrne en mikrofon i hånden. Det udviklede sig til snak om pissoirer, Eurovision og en penisballon, som taleren fik smasket i ansigtet. Et morsomt element, som viste, at Westlife ikke er så stramme i betrækket. Det er kun bukserne, de foretrækker stramt. 

Mod koncertens afslutningen spillede de kedelige og energiforladte ”Flying WIthout Wings” før bandet forlod scenen for at skifte tøj igen, igen, igen, men da ”Hello My Love” gik i gang var energien tilbage. Men kun for en kort stund. 

Koncerten sluttede med megahittet ”You Raise Me Up”. Valget af netop dén sang som koncertens store afslutning var mærkeligt, men det dame-dominerende publikum elskede det. 

Westlife på Jelling Musikfestival var en cocktail af dårlig musik, god energi og et tamt sceneshow.

Vil du se flere billeder af Westlife koncerten, kan du klikke lige HER!

Westlife, Jelling Musikfestival 2023
Foto: Martin Fastrup

SETLISTE:

  1. Starlight
  2. Uptown Girl
  3. When You’re Looking Like That
  4. Fool Again
  5. If I Let You Go
  6. My Love
  7. Swear It Again
  8. ABBA Medley (Mamma Mia / Gimme Gimme Gimme / Money Money Money / Take A Chance On me / I Have a Dream / Dancing Queen / Waterloo / Thank You For The Music)
  9. What About Now
  10. Mandy
  11. I Lay My Love on You
  12. Seasons in the Sun
  13. World of Our Own
  14. Flying Without Wings

ENCORE

  1. Hello My Love
  2. You Raise Me Up

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her