Nik & Jay dirigerede Jelling igennem musikhistorie

Inden Nik & Jay gik på scenen til Jelling Musikfestival kunne man mærke den intense og forventningsfulde stemning blandt publikum. Desværre blev stemning en smule overfladisk.

Atmosfæren var fyldt med glæde. Glæden over at opleve livemusik, som spænder over flere generationer af mennesker, som alle har hver deres fortolkning og forståelse af legenderne kaldet Nik & Jay. 

 Koncerten startede fesent ud med “Hot Sauce” fra 2019-albummet Længe Leve Drømmene. Lyden var buldrende og dårlig, og koncertens hovedpersoner formåede ikke at trænge igennem til de flere tusinder af mennesker, som ellers var forberedt. Måske ville en sang som folk kunne lide være mere ideel som åbningssang?

Heldigvis glemte folk hurtigt, og koncerten fik et skud adrenalin med “Endnu en”, I Love Ya” og landeplagen “Boing”. Tre sange der på mange måder indkapsler deres lyriske univers, som ingen kan måle sig med. 

Nik og Jay, Jelling Musikfestival 2023
Foto: Jonas Brix Særkjær

Som to engle

Legenderne var klædt i hvidt fra top til tå, og det velspillende, men anonyme band var klædt i sort. Tilføjer man hermed lidt symbolik kunne man fristes til at tro, at Nik & Jay stod på scenen som to engle og dirigerede Jelling igennem musikhistorie. 

For Nik & Jays musik kan nemlig noget helt specielt. Uanset hvor lidt man har lyttet til deres musik, så kan man på mirakuløst vis stadigvæk synge med på alle deres sange. Det lød i hvertfald sådan. Grunden til det er, at deres musik er så indgroet i vores musikkultur.

Under ”Linje H” og ”Ocean Of You” lød de særdeles rigtig godt, men hvorimod de ved ”Frels mig”, ”Daglys” og”Novembervej” lød trætte, og det hele virkede en smule overfladisk og ligegyldigt.

Det stod dog i en klar kontrast til koncertens sidste tre numre ”Hot!”, ”En Dag Tilbage” og ”Magisk”, hvor det hele blev forvandlet til en stor fest. Det var hér, at Nik & Jay viste, at de er de legendariske to gutter, der med charme, selvtillid og lækre bøllehatte formår at indkapsle fire års fravær på Jelling Musikfestival på én gang.

Vil du se flere af Jonas’ billeder fra koncerten, kan du klikke HER!

Nik og Jay, Jelling Musikfestival 2023
Foto: Jonas Brix Særkjær

SETLISTE

  1. Hot Sauce
  2. Endnu en
  3. I Love Ya
  4. Boing!
  5. Forstadsdrømme
  6. Ocean of You
  7. United
  8. Lækker
  9. Hele Vejen
  10. Mod Solnedgangen
  11. Linje H
  12. Kommer Igen
  13. Længe Leve Drømmende
  14. Frels Mig
  15. Skytsengel
  16. Fest
  17. Novembervej
  18. Dagslys
  19. Magnolia
  20. Hot!
  21. En Dag Tilbage
  22. Magisk

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her