Tessa satte ild til Tinderbox

Torsdag fejrede nogle Sankt Hans med stort bål og andre tog på Tinderbox for at se Tessa. Befandt du dig i Tusindårsskoven, så fik du serveret mere varme og ild, end noget bål kunne levere. 

Det var en storsmilende og ydmyg Tessa, der torsdag aften gik på Blå scene på Tinderbox. Uden meget tant og fjas gik hendes single “Okay”  fra 2019 i gang efterfulgt “Så’n der” og “Ghetto Fabulous”. 

Stemningen var sat. Tessa mindede folk om, hvorfor Tinderbox og Fyn er vigtig for hende. Selvom rap-dronningen oftest forbindes med Vestegnen, så boede hun i Bogense det meste at folkeskoletiden. Derfor har Fyn også en specielt plads i hendes hjerte.

Anmeldelsen fortsætter under billedet.

Tinderbox 2022 Tessa på scenen med en arm til øret og den anden i vejret med en mikrofon i hånden
Foto: Alec Andreev

Gode ting til den der venter

Normalt ville en corona sommer som 2020 være dødstødet for en upcomming artist, men Tessa har bevist, at hun blot formåede at trække spændingen. Da “Glo På Mig” gik på, var der sprængfarlig energi, og rap blev ligepludselig den nye genre inden for fællessang.

Sidste år vandt Tessa Danish Music Awads “Nye danske livenavn”-prisen, og man fornemmer hvorfor. Hun er igennem hele koncerten tilstede, med en klar tilstedeværelse og en tydelig udstråling der viste, at det er netop dette, som hun brænder for.

Anmeldelsen fortsætter under billedet.

Tessa på scenen på Tinderbox 2022 løbende med en én hånd i vejret og en vinge i baggrunden.
Foto: Alec Andreev

Gæster på scenen og i ånden 

Tessa har efterhånden arbejdet sammen med en bred skare af danske kunstere. “Til Banken” der er et ældre, tidligere uudgivet nummer fra den afdøde legende Natasja i samarbejde med Karen Mukuba blev spillet med den største respekt.  

Hun ved godt, at det for nogle er kontroversielt, at hun deltager på tracket. Men hun gør det med respekt og talent. 

Da “Colombiano” gik i gang, fik hun besøg af Alberto på scenen, til en omgang latino inspireret poprap, der igen fik skruet helt op for varmen foran blå scene.

At Suspekt skulle spille to timer efter Tessa på samme scene gjorde, at Orgie-E kom på scenen til “Vestegnen” og som også blev gjort selvskab af Rune Rask til Suspekts sang  “Vil du med ud…”, fra deres album “Sindsyge Ting”. 

Anmeldelsen fortsætter under billedet.

Tessa på scenen til Tinderbox. Fotoet er taget nedefra og hun står med én arm i vejret og mikrofonen til munden med den anden.
Foto: Alec Andreev

Liga for sig selv

Det er nemt for mange at kritisere Tessa, når hun som ung kvinde bevæger sig ind på et område og genre, som normalt har været forbeholdt mænd. Man har været vant til, at især unge kvinder i musik har skulle tilpasse sig den samme pop-kasse.

Men de fordomme må man pakke væk, for Tessa gør, hvad Tessa bør. Ung kvinde med ben i næsen, klare mål og talent. Det hun gør er unikt, og noget man ikke har set mange gange før herhjemme. Dog er fakta, ar hun formåede  at holde en direkte kontakt med publikum. De stod sprængfarlige og var klar på at skrige med på hver eneste sang. 

Torsdagens koncert var en magtdemonstration, hvor hun beviste, at hun ikke har spildt tiden under coronanedlukningen. Hun er klar til at indtage de store scener, og efter hendes optræden og publikums reaktion at dømme, så kan vi slet ikke vente med, at se mere til hende.

Tessa på scenen til Tinderbox. Hun står i midten af hendes dansere i fuld figur.
Foto: Alec Andreev

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her