Carpark North, Tinderbox, TB22
Foto: Lasse Lagoni

Carpark North tog en afbudsrejse til Tinderbox og kvitterede med fin fest

Læs bedømmelse0 stemmer
4

Rutinerede Carpark North kan deres kram, men leverede ingen overraskelser til afbudskoncert på Tinderbox’ blå scene.

‘Shall We Be Grateful’. Det er titlen på et af det danske electroband Carpark Norths allerstørste hits. Det er også et spørgsmål som fans af verdensstjernen George Ezra nok har stillet sig selv det seneste døgn. 

Ezra meldte i går formiddags afbud til Tinderbox på grund af stemmeproblemer. Så var gode råd dyre for festivalarrangøren, der straks hev det danske band Carpark North ind fra parkeringspladsen. 

Og selvom det måske er en tilsnigelse, at kalde Carpark North for deciderede verdensstjerne så har bandet et godt, gedigent bagkatalog af hits. Ikke mindst på ‘32’ kom publikum med denne fredag eftermiddag i skoven. Senere var der også fællessang på Carpark Norths OL-hymne, ‘Vi Kommer Alle Et Sted Fra’, som skulle hylde OL-atleterne til de olympiske lege i Tokyo 2020. Sangen hvor også DR Pigekoret optræder, desværre ikke til koncerten i aften – men ellers, er en sang som Carpark North-fans har taget til sig. Det var tydeligt.

Anmeldelsen fortsætter efter billedet.

Foto: Lasse Lagoni

En tanke til Ezra

Carpark North var også bevidste om, hvorfor de i dag var et smut i H.C. Andersens by. 

‘Vi har glædet os helt vildt til det her – i 28 timer’, udbrød forsanger Lau Højen. Derefter blev det til en hyldest til sygdomsramte George Ezra. 

Bandet spillede en kombination af deres eget hit ‘Best Day’ fra 2004 og George Ezra-hittet, ‘Shotgun’. En velment og ikke mindst vellykket tanke til verdensstjernen fra skoven til sygesengen.

I takt med koncerten skred frem blev pladsen foran Blå Scene også fyldt mere og mere op. Der var i starten tale om en halvfyldt koncertplads, men hen mod slutningen begyndte det at ligne noget. Også på scenen. Selvom koncerten måske var lidt på rutinen, så fejler energiniveauet ikke noget hos det danske band, og der blev kvitteret med klapsalver fra publikum.

Og stemningen fik faktisk endnu et nøk op. Med trademark-hittet, Transparant and Glasslike, fik bandet også fejret, at det nu er midsommer med soundtracket til ungdomsfilmen af samme navn fra 2003.

Selvom der snart er gået 20(!) år siden gennembrudshittet, havde hverken band eller fans glemt hittet, som mange formentlig også husker satte sit præg på DR-ungdomsprogrammet Boogie i starten af 00erne. Hvem ved? 

Måske nogle af publikum blev sendt tilbage til ungdommen. Sangen høstede i hvert fald aftenens største bifald.

Og det var fortjent. De kan sgu endnu, de halvgamle electrorock-typer.

Fire stjerner til afbudsfesten med Carpark North.

Vil du se flere billeder af Carpark North koncerten, så kan du klikke lige HER!

Foto: Lasse Lagoni
Carpark North, Tinderbox, 240622
Læs bedømmelse0 stemmer
4