Christopher, Vega
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

Christopher på katastrofekurs i Vega

Med sin sorte T-shirt og sorte bukser indtog Christopher Store Vega i København til sin første koncert på sin nyeste turné. En turné som blandt andet sender Christopher til Kolding, Køge og de tyske byer Hamborg, Köln og München.

Det var derfor en dugfrisk Christopher, der kom direkte fra øvelokalet. Desværre mindede koncerten i Store Vega bare som endnu en øvelse – blot med publikum.

Da Christopher år tilbage pålagde sig flere måneders tavshed på sine sociale kanaler, var hans fans utrolig bekymrede. Var han syg, udkørt eller noget meget værre var blandt andet noget af det, de havde i tankerne. Heldigvis kunne Christopher dengang overraske med singlen ”Bad”, som i skrivende stund har tæt på 12.500.000 afspilninger på streamingtjenesten Spotify og senere hittet ”Monogamy”. Et stykke tid senere udkom hans nyeste album Under the Surface, som kun indeholder otte numre. De fleste af de numre blev til aftens koncert spillet, og han proklamerede også hurtigt, at han så frem til at at spille en masse ny musik.

Udover Christopher selv var der seks andre gutter på scenen, og måske var det i virkeligheden lidt for mange. Scenen i Store Vega er ikke, som man ellers skulle tro ud fra navnet, særlig stor. De stod placeret i to mindre trekanter i henholdsvis højre og venstre side af scenen som drenge i skræmmekrogen. Det virkede en smule utroværdigt, at der skulle SÅ mange mennesker til, for at Christopher kunne gennemføre en koncert. Det ville ligne, at Christopher havde mere autoritet og garanteret stråle mere. Jeg ville desuden mene, at bruge penge på to korsangere til en Christopher koncert er penge ud ad vinduet. Behovet var der ganske enkelt ikke.

Vi skulle såmænd heller ikke mere ene to numre inde i koncerten, før det gik ned ad bakke. Så meget ned at lydmanden skulle genstarte sin lydpult. Det betød en 15 minutters lang minutters pause med komplet stilhed og en mørklagt scene. Det var tydeligvis stadigvæk øvelokalet, Christopher og hans mandskab befandt sig i.

Christopher, Vega
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

Christopher er en charmetrold

Det kan umuligt komme som nogen overraskelse, at størstedelen af publikummet i aftes var kvinder i alle aldre. Det udnyttede Christopher til en kæmpe hjemmebanefordel, når han sagde sætninger ud som ”Hold kæft hvor er I søde Vega”og ”Ej hvor ser I altså bare godt ud”. Da Christopher spillede til The Voice ’18 i Tivoli, sagde vi: ”Christopher en vaskeægte charmetrold”, og siden koncerten september sidste år er der ikke noget, der har forandret sig. Det viser ovenstående sætninger tydeligvis.

Særligt ved ”CPH Girls”, ”Tulips”, “Irony” og ”Mama” fik Christopher publikum til at storsmile. Forståeligt nok fik han med sidstnævnte sang også publikum til at danse. Sangen er nemlig ikke som alle de andre Christopher sange. ”Mama” har en utrolig funky udstråling og er efter min overbevisning en af de bedste sange, han nogensinde har lavet. Til koncerten var tempoet skruet lidt ned og gjort endnu mere funky. Aftens højdepunkt var at finde lige her.

Bagerst på scenen stod der seks spotlys, som skød lyset ud over publikum. Det resulterede i, at det siddende publikum til aftenens koncert sad med hænderne foran hovedet for at skygge for de utrolige kraftfulde spots. Det må siges at være en ikke gennemtænkt placering. Det skabe en ren folkevandring fra balkonen, så der til sidst var omkring 75 eftertragtede ledige pladser.

Christopher var efter sit lydkaos på katastrofekurs. Enkelte øjeblikke som “Mama” og “CPH Girls” var udemærket, men det var ikke nok til at kalde det en vellykket koncert. Måske skulle Christopher varme op for Chris Burton en anden gang. Det ville jeg foretrække.

Christopher, Vega
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

Chris Burton:

Udfra reaktionerne blandt de unge blandt Vegas publikum, så var der ikke særlig mange der kendte til den 16-årige Chris Burton. Sikke en skam. 

For den kun 16-årige sanger har en gave, som man sjældent ser ved andre. Den første sang, “What Sucks About Love”, stod han og to andre musikere på scenen og brugte en slags autotune på en rigtig fed kunstnerisk måde. Det lød fantastisk. På de få minutter den talentfulde sanger havde, imponerede han også med en mindre ballade, som jeg vil gætte på hedder “Hey Little Sister”. Den slags musik behersker han også.

På Spotify er der kun to sange, men som aftenens opvarmning fik Store Vega den fornøjelse at lytte til hele seks sange inklusiv et cover af nummeret “Sorry” fra bandet Liss. Han var som opvarmning rigtig klodset, men på en virkelig charmerende måde. Samtidig var han ydmyg overfor muligheden for at opvarme for Christopher. 

Chris Burton har talent, og jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvor Chris Burton er på den musikalske scene om et år. Måske er han hovednavnet til sin egen koncert i Store Vega? Det håber jeg hvertfald. 

Chris Burton, Vega
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

Hvis du har lyst kan du se flere af Mathias’ billeder af Christopher kan du klikke lige HER. Har du derimod lyst til at se billeder af Chris Burton, så kan du klikke lige HER.