Anne Linnet – Knap så smuk og dejlig

Den folkekære sangerinde og producer Anne Linnet spillede søndag aften på Tønder Festival for et tætpakket Telt 1.

For 30 år siden udkom Anne Linnets populære album Jeg er jo lige her, og det er netop det album der er udgangspunktet for koncerten med sangerinden, og ét af de mange populære sange fra albummet ”Tusind Stykker” var aftens åbningsnummer, og i ført læderbukser og solbriller dirigerede den 65-årige sangerinde fællessang. Der gik ej heller mange numre før at ”Barndommens Gade”, med tekst af forfatter Tove Ditlevsen, skabte koncertens anden fællessang.

Linnet er på mange måder, en musiker der ikke nødvendigvis skal lave nyt musik. Med sit bagkatalog har Linnet nok til at give koncerter resten af hendes liv. Dette stopper selvfølgelig ikke artister som hende, og ved ”Højt Mod Nordens Stjerner” var publikum ikke med hende. Sangen var en ny af slagsen, og det kunne mærkes på den kedelige stemning.

Den kedelige stemning var ikke kun at finde blandt publikum. Under ”Du Drømmer” virkede det som om, at kemien på scenen var ikke eksisterende, og desværre fortsatte det til ”Tabt Mit Hjerte”. Der skulle kun én sang for at redde den triste stemning, og med ”Forårsdag” blev alt forandret. Med fællessang og en fed opstilling på scenen med stole og guitarer skabte de den stemning, som er det som gør Linnet så specielt.

Anne Linnet, Telt 1, Tønder Festival
Foto: Helle Arensbak

Søndag i august

 Linnet har lavet en sang der hedder ”Søndag i April”, og til aftens koncert så hun sit snit til at være morsom. ”Jeg ville have printet omkvædet ud, men jeg tror nu godt I kan huske det. Den går sådan her. Søndag i april / søndag i april / søndag i april / søndag i april”. Mens latteren sænkede sig, hev hun sin egen søn frem på senen for at synge duet i sangen ”Venner”. Marcus er sikkert en sød dreng derhjemme, men synge var ikke det han gjorde bedst. Hans stemme var rusten og ikke særlig stabil, når nogle af de høje toner skulle rammes.

Efter i aften er det tydeligt, at de sange med mere gang i passer bedre til Linnet. Hittet ”Venus” får aftens trækplaster til at bevæge sig mere frit på scenen, og for første gang virkede det som om hun var glad for at være tilstede. Desværre var hendes stemme på dette tidspunkt slidt, og efter en medley med ”I Mine Øjne”, ”Hvor Du Er”, ”Glor På Vinduer” og ”Hils Din Mor”, var det på tide at sige stop.

Stop sagde hun også i to minutter før hun igen kom på scenen med kæmpehittet ”Smuk og Dejlig”. Sangen var den afslutning som man havde brug for, at for at gå nogenlunde glad hjem fra Tønder Festival. For man kan sige mange ting, men Tønder Festival var, som Linnet selv synger det: smuk og dejlig.

Anne Linnet, Telt 1, Tønder Festival
Foto: Helle Arensbak

Har du lyst til at se flere af Helles billeder fra koncerten, så kan du klikke lige HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her