Dø Chef Dø, Smukfest, Smuk18, P3 Teltet
Foto: Lasse Lagoni

DØ CHEF DØ – Skanderborglegendernes smadrefest

DJ-kollektivet DØ CHEF DØ er opkaldt efter en Smukfest-drink. Lørdag aften spillede de P3 Teltet op og manifesterede sig i toppen af dansk EDM på hjemmebane.

Det går ret godt for dansk elektronisk musik. Mens Kongsted og Faustix rocker nogle vilde EP’er for tiden, producerer Nonsens musik med Diplo i L.A., og Snavs spiller på Tomorrowland. Modsat politisk har vi meget at være stolte af på dén front.

Og den nye spiller på det marked kommer med høj sandsynlighed til at være DØ CHEF DØ. Fire drenge fra Skanderborg spillede deres første koncert på Walthers Musikcafé nede i byen for tre år siden. Efterfølgende er det blevet til flere gigs til blandt andet Distortion – og sidste år åbnede de P3 Teltet på Smukfest.

I år vendte de tilbage til teltet for at smadre igennem igen. Med det bedste trap, dubstep, jungle terror og future house med på sætlisten skabte de fire herrer en smadrestemning, der fik rusket op i Bøgeskoven og fik de sidste regndråber til at falde af bladene.

Chris Kleis er MC i konstellationen, og han formår med sin aggressive energi at trække endnu mere i folk og få dem til at tæve endnu mere igennem. Som en anden Till Lindemann står han og kigger truende ud over masserne, mens hans arme pumper i takt til musikken. “Kan vi skrue mere op!?” råber han, mens de andre drenge drejer på knapperne for at få det hele rette drop, som kan få teltet til at eksplodere.

Det var en komprimeret time uden nåde. Og det var klart ikke for alle. Uden for teltdugen gik folk forbi med hovedrysten. Men på forreste række stod en 75-årig kvinde og boppede med til musikken. Energien og stemningen var god foran scenen, men den var vildere på scenen.

DØ CHEF DØ skal nok blive noget stort, hvis de fortsætter med at tæske igennem og producere, som de gør. Det er sikkert og vist.

Dø Chef Dø, Smukfest, Smuk18, P3 Teltet
Foto: Lasse Lagoni

Se resten af de fede billeder fra koncerten HER.