Foto: Robert Hendel

Stegelmann og Symfoni i helvede

Så blev det tid til en af de helt store oplevelser på årets Copenhell. Jakob Stegelmann var kommet med et show, der aldrig er set før på Refshaleøen. Nørdemusik har sjældent lydt så godt.

Jakob Stegelmann gav en fin lille introduktion af orkesteret, så var vi ellers klar til at møde et af de mere spøjse indslag. Der blev lagt hårdt ud med en herlig udgave af Danny Elfmans Batman-tema, der lige blev spicet op med tv-temaet fra Adam Wests serie.

Som helhed er det en mærkelig koncert at anmelde, for musikerne er fremragende, og der er næsten ikke noget at udsætte. Hvis jeg skal nævne noget negativt, så må det være at publikums jublen gik klart gennem orkestermikrofonen.

Ellers leverede koncerten alt hvad man kunne håbe på. “I Bjergkongens Sal”, Superman-temaet, og meget, meget mere.

Foto: Robert Hendel

Det blev særligt underfundigt, da den stemningsfyldte speak før end Tom & Jerry-stykket lød, “Vold er ikke sjovt”, hvorefter publikum prompte svarede, “Jo, det er!” Hvorefter partituret blev fremført med så aparte instrumenter som smadrede tallerkener og tomme dåser. Jeg mindes ikke at det er normalt i et symfoniorkester, men det passede ganske nydeligt ind, og sørgede for en række billige grin.

Heldigvis var vi kommet til det rette sted, og hr. Stegelmann og orkester formåede at gøre det sjovt og medrivende, at få set en fremførsel af alt godt fra nørdernes planet.

Circle pit til klassisk musik

Publikum tog fremragende imod den storladne musik. Det episke tog fat om enhver fan af popkultur, og det var et ganske særligt syn at folk kunne moshe som besatte til et symfoniorkester. Det smukkeste øjeblik forløb dog under Superman, hvor crowdsurferne selvfølgelig indtog heltens positur. Jeg tror på at de kan flyve, for musikken gav i den grad vinger.

Det var en dejlig succes, at få oplevet Troldspejlets hovedperson i medrivende omgivelser. Man kan kun håbe på, at det ikke er sidste gang, at denne form for gimmicks kommer på Copenhell. Så længe det er fedt, så er det plads til det.