Stegelmann og Symfoni i helvede

Så blev det tid til en af de helt store oplevelser på årets Copenhell. Jakob Stegelmann var kommet med et show, der aldrig er set før på Refshaleøen. Nørdemusik har sjældent lydt så godt.

Jakob Stegelmann gav en fin lille introduktion af orkesteret, så var vi ellers klar til at møde et af de mere spøjse indslag. Der blev lagt hårdt ud med en herlig udgave af Danny Elfmans Batman-tema, der lige blev spicet op med tv-temaet fra Adam Wests serie.

Som helhed er det en mærkelig koncert at anmelde, for musikerne er fremragende, og der er næsten ikke noget at udsætte. Hvis jeg skal nævne noget negativt, så må det være at publikums jublen gik klart gennem orkestermikrofonen.

Ellers leverede koncerten alt hvad man kunne håbe på. “I Bjergkongens Sal”, Superman-temaet, og meget, meget mere.

Foto: Robert Hendel

Det blev særligt underfundigt, da den stemningsfyldte speak før end Tom & Jerry-stykket lød, “Vold er ikke sjovt”, hvorefter publikum prompte svarede, “Jo, det er!” Hvorefter partituret blev fremført med så aparte instrumenter som smadrede tallerkener og tomme dåser. Jeg mindes ikke at det er normalt i et symfoniorkester, men det passede ganske nydeligt ind, og sørgede for en række billige grin.

Heldigvis var vi kommet til det rette sted, og hr. Stegelmann og orkester formåede at gøre det sjovt og medrivende, at få set en fremførsel af alt godt fra nørdernes planet.

Circle pit til klassisk musik

Publikum tog fremragende imod den storladne musik. Det episke tog fat om enhver fan af popkultur, og det var et ganske særligt syn at folk kunne moshe som besatte til et symfoniorkester. Det smukkeste øjeblik forløb dog under Superman, hvor crowdsurferne selvfølgelig indtog heltens positur. Jeg tror på at de kan flyve, for musikken gav i den grad vinger.

Det var en dejlig succes, at få oplevet Troldspejlets hovedperson i medrivende omgivelser. Man kan kun håbe på, at det ikke er sidste gang, at denne form for gimmicks kommer på Copenhell. Så længe det er fedt, så er det plads til det.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Jonas Uri
Jonas Uri
Amatørmusiker og begejstret musiklytter gennem mere end 15 år. Hvis det har en rytme er jeg glad, hvis den er synkoperet, er jeg gladere. Spiller selv pop til rock. Hører rock til meget mørk metal. \m/

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her