Opvarmning til helvede: Onsdag på Copenhell i ord og billeder

Som et nyt koncept slog Copenhell i år dørene op allerede onsdag med blot en enkelt scene, fem bands og et begrænset antal gæster.

Godt 5.000 mand havde billet til onsdag, da Copenhell slog dørene op til en opvarmningsdag med en begrænset del af pladsen åben og kun en enkelt scene i brug.

Konceptet er nyt, og det kunne mærkes på den meget stille stemning, der var. På den overskyede junidag trissede de mange rockhoveder lidt rundt med et par øl, sludrede lidt og prøvede at sætte gang i festen. Men desværre var der ikke meget at råbe hurra for ved flere af de optrædende bands.

Foto: Robert Hendel

Punkede platugler

Aftenens første band gik på klokken 17. Amerikanske Turnstile er et punkband med tre albums i bagagen, hvor de fleste af sangene til deres optræden på dette års Copenhell kom fra seneste udspil “Time + Space”. Forsanger Brendan Yates’ vokal, der minder om Zack de la Rochas, blandet med bandets lyd gav for voldsomme Rage Against The Machine-vibes, ligesom Metallica og Panterra var at spotte i lydbilledet. Skraldede man alt det fra, var der ikke mere tilbage, og derfor blev Turnstiles sæt blot som et dårligt coverband, hvor man ikke engang kender numrene. Desuden var sættet alt for rodet og anarkistisk – selv for et punkband.

Foto: Robert Hendel

Ulidelige L7

Fra midt-firserne til 00’erne var L7 en pioner inden for grunge – især fordi, bandet kun er båret af kvinder, hvilke skabte en hel bevægelse af kvindebands gennem 90’erne. Tilbage i 2014 fandt damerne med syv albums på samvittigheden sammen, og på denne warm up dag på Copenhell skulle de altså vise deres værd og deres plads i rockhistorien.

Det… gjorde de ikke. De afdankede madammer brægede noget så jammerligt, at det var forfærdeligt at lytte til. Selv hvis man prøvede at forlade området omkring scenen for at få ro, forfulgte den højlydte, forvrængede grunge dig som et L7-genfærd, der ikke ville lade dig slippe for deres dengang revolutionerende musik.

Foto: Robert Hendel

Smid et overskæg på

Svenske Mustasch leverede et solidt sæt med en enormt medrivende “Änglahund”, som godt nok er svensk i oprindelse, men herhjemme, så er det altså en himmelhund. I det hele taget, var der fuld skrue på, og særligt imponerende var Stam Johansson på bas. I det hele taget var det en smuk lydside publikum blev introduceret for, og det var uden tvivl den mest positive overraskelse, vi blev udsat for denne onsdag.

Foto: Robert Hendel

Neurosis med nerve

Neurosis leverede en fremragende koncert, hvor der helt klart var mere publikumskontakt end forventet. Scott Kelly er en levende legende, der stadig formår at spille en hvis legemsdel ud af bukserne. Der var plads til forbedring undervejs, men det var ikke kun den skarpe blæst, som var ved at vælte Copenhell.

Særligt “A Shadow Memory” var helt fænomenal, men det føles en smule mærkeligt, at se et så ikonisk band på så lille en scene. Det havde været klart federe at opleve dem til en koncert i fuld skala.

Foto: Robert Hendel

Således en ujævn første dag på Copenhell. Men helvedet er åbnet, og vi glæder os til de kommende dage!

Foto: Robert Hendel

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Emmy Musse Mortensen
Emmy Musse Mortensen
Anmelder med hang til tunge beats og intens stemning under liveperformances. Har garanteret dårligere smag end dig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her