Nightwish spiller pænt og nydeligt – lidt for pænt

Nightwish er endelig kommet til Danmark igen, og denne gang på den største metalscene i landet. Det er et af de bands, som på fineste vis formår at få deres lyd til udtryk gennem dygtige musikere og en svært talentfuld sangerinde.

At finde rundt i Nightwishs lange diskografi er noget af en udfordring, hvis man ikke er hardcore fan, og selvom jeg da har brugt en del tid med deres musik, så må jeg tilstå at det ikke er alt deres musik, som jeg kender lige godt.

På denne dag blev vi dog ledt gennem store dele af dets bagkatalog, og der er meget fin musik at hente frem. Der blev startet med “End of All Hope”, som dog druknede en lille smule i lidt beskidt lyd. Lydmanden kom derfor på lidt rigeligt overarbejde med at få rettet det hele ind, og det lykkedes efter et par numre, så man blev i stand til at sætte pris på den meget særprægede oplevelse som Nightwish er.

Under andet nummer “Wish I Had an Angel” var den dog blevet forbedret så meget, at der ikke rigtigt var noget at udsætte længere, og man kunne fordybe sig i de finske musikeres symfoniske metal.

Foto: Robert Hendel

Hvad kan hun så, hende den nye?

Floor Jansen er kommet til Nightwish som deres nye sangerinde, og man kan kun benoves over med hvor stor lethed, hun er i stand til at fremføre et meget diverse repertoire. Faktisk er hun så dygtig, at man helt glemmer hvor svært det er, at variere mellem hendes rene vokal, og de lidt mere poppede elementer i noget af deres nyere musik.

Det er dog heller ikke alle facetter hun behersker fuldkomment. Det hørtes tydeligst på “Amaranth”, hvor hendes fraseringer var betydeligt anderledes end studieindspilningen. Det er hårdt at have al den variation i musikken, og det gør også at man let glemmer at ramme alt helt perfekt. I dag, var ikke den perfekte optræden fra Nightwish, men det er et topprofessionelt band, hvor næsten alt er timet ned til millisekundet.

Vi starter 19.15 skarpt.

Det bemærkede man også tydeligt til åbningen af koncerten. Med få sekunders afvigelse, så startede et ur på den store bagskærm, der talte ned fra tres sekunder kl. 19.14. Det er dygtige folk, som står bag bandet, men der er næsten også lidt for meget polish i slutproduktet. I hvert fald til mig.

Nightwish leverede en ganske hæderlig koncert, hvor det samlede indtryk må siges at være godt. Det blev dog aldrig helt så fantastisk som man kunne håbe.

Foto: Robert Hendel

Se alle vores billeder fra koncerten HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Jonas Uri
Jonas Uri
Amatørmusiker og begejstret musiklytter gennem mere end 15 år. Hvis det har en rytme er jeg glad, hvis den er synkoperet, er jeg gladere. Spiller selv pop til rock. Hører rock til meget mørk metal. \m/

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her