Rhye, NorthSide, NS18
Foto: Mathias Bak Larsen

Rhye – For kæresteparret, de soul’ede og de dansende

Rhye skabte med sine bløde soul-funkede sange et behageligt pusterum, hvor musikken og festivalsfølelsen af sammenhold kom i fokus. 

Der var magi i luften, da Rhye og band gik på Red Stage under dette års NorthSide. Den canadisk fødte producer og sanger Michael Milosh leverede sammen med bandet en smuk koncert, hvor hans klangfulde stemme spredte velvære fra top til tå.

Koncerten blev sat igang med nummeret “Waste” fra Rhyes album “Blood”, der udkom tidligere på året, og det var tydeligt, at der var en del, der havde hørt udspillet. For under det meste af koncerten kunne man se og høre publikum stå og synge med.

Efter en fin intro introducerede hovedpersonen sig selv, og spurgte publikum “How’s everybody?”, hvilket udløste flotte bifald fra publikum. “The Fall” fulgte lidt efter og satte med sit mere groovy udtryk gang i benene hos de fleste af festivalsgængerne.

Styrede sikkert uden om det monotone

Man kunne have været bange for, at det ville blive svært for Michael Milosh at få sin til tider lidt skrøbelige stemme til at fylde festivalspladsen ordenligt ud. Det blev dog aldrig et problem, for sangerens toner nåede klart og tydeligt ud til publikum, der ved hver en given lejlighed klappede i takt til de bløde toner.

Bandet formåede at peppe koncerten op med instrumentale sessioner, hvor sangeren selv spillede med i stedet for at synge., og de instrumentale breaks tilføjede netop den diversitet, der skulle til for at koncerten aldrig gik og blev kedelig.

Netop de instrumentale sessioner havde da også en god indvirkning på publikum, der når vokalen røg på pause dansede lidt ekstra til musikken. Alt i alt må det siges, at Rhyes koncert lørdag aften på dette års NorthSide var en koncert for de soullede, de fulde og alle de kærestepar, der svingede rundt imens de holdt om hinanden.

Rhye, NorthSide, NS18
Foto: Mathias Bak Larsen