desmond bandbillede

Desmond: “Det handler om at tage hinanden i hænderne og stole på, at det hele nok skal gå”

Elektropop bandet Desmond er aktuel med singlen ‘Cardboard Palace’ og har fuld fart på karrieren. POPLISH har talt med tre af de fire drenge fra bandet om at hoppe ud i det ukendte, om livets kontraster og om at være et upcoming band.

Omgivet af klistermærker og plakater af tidligere besøgende bands i omklædningsrummet på Loppen på Christiania, begyndte adrenalinen så småt at pumpe rundt i blodet. Der var spået et mindre publikum på omtrent 100 til Desmonds koncert, men til drengenes store overraskelse var Loppen fyldt med et fordoblet publikum. Folk havde trodset frostgrader og sne for at feste med Desmond.

“Det var ren eufori. Vi havde jo slet ikke regnet med, at der ville være så mange. Vi havde været ude og spille et par gange før, men den her gang var vi bare helt sikre i det, vi lavede, og det gav en helt særlig stemning. Nu begyndte der at ske noget, lyder det fra de gæve gutter i bandet.”

Der bliver stille i et par sekunder. Drengene tøver. De tænker.

“Men så er der kontrasten: Når du så har spillet, pakket bilen og kørt gearet tilbage,  hvad skal der så ske? Det tager da lidt af euforien, for det her var en succes, men kan det blive en succes igen?”

Kontrastfulde tanker og have mod til at springe ud i det ukendte er noget af det, der fylder enormt meget i Desmond-drengenes rejse gennem en sej og konkurrencepræget upcoming verdenen for at slå igennem.

Desmond har eksisteret siden 2016, og i efteråret 2017 udgav de deres allerførste EP med 4 numre. Egentlig havde de 50 demoer klar til studiet, men man skal have  tålmodighed og lyst til at lege før magien sker – det er tough, det tager tid, men det er hele arbejdet værd, lyder det fra drengene.

Foto: Rasmus Kongsgaard

Brændte naller giver erfaring

Vi skal helt tilbage til der, hvor det hele startede. I et kælderværelse i Brønshøj med tvillingerne Christian og Andreas Noer Snorgaard samt deres barndomsven Alexander Topsøe. Drengene havde en vision, og det var at lave musik og dele den med verdenen.

Med deres gamle band før Desmond fik drengene hevet vigtige erfaringer hjem efter spontane koncerter i Berlin, en amerikansk producer, der tog røven på dem og desværre flere fiaskoer end succeser.

“Vi brændte nallerne lidt, for vi vidste ikke ret meget om, hvad vores lyd var, og hvordan vi skulle gøre det hele. Det endte bare med, at det der blev lavet, ikke rigtigt var noget vi kunne stå inde for,” fortæller Andreas og kaster den videre til Christian:

“Vi har til gengæld lært meget om, hvordan man skal navigere rundt i den her upcoming-verdenen og at være lige på grænsen til at bryde igennem. Vi ved, hvad vi skal sige ja og nej til nu.”

Derfor begravede de tre venner det gamle band og et nyt projekt spirede frem. Desmond blev født med Andreas på bas og synth, Alexander på trommer og Christian på guitar.  Nu manglede de bare en, der kunne synge røven ud af bukserne på folk – og dét var lige præcis den rolle, Asbjørn Storgaard fik love til at spille.

“Jeg fik et opkald fra min kollega, som boede under den her fyr, hun havde hørt sang helt ufatteligt godt. Så hun opfordrede os til at kontakte ham, og det gjorde vi så. Asbjørn kom til audition med et Jeff Buckley nummer, og sang bare fuldstændig  taget af min lejlighed! Så vidste vi, at han var den rigtige,” griner Christian.

Fortællinger med kontrastfyldt twist

Spontane handlinger og udefineret lyd skulle nu være fortid, og drengene satte sig ned for at ligge klare linjer for, hvad det nye projekt Desmond skulle indebære. Kravene var simple: det skulle være ambitiøst, stemningsfyldt og vigtigst af alt have en rød tråd.

“Den røde tråd er enormt vigtig og har betydet, at vi laver bedre sange og har en mere klar lyd,” forklarer Andreas, der sammen med Asbjørn står for sangteksterne, imens det primært er Christian, der står for melodierne.

Som den røde tråd har Desmond skabt et legende univers med fortællinger og aspekter fra deres egne oplevelser gennem livet. Både om kærlighed, at overskride grænser og lære af livet, når det slår igen.

“Det handler om nogle lidt triste og hårde ting, men bliver altid fortalt på en sjov og måske lidt tragikomisk måde. Og det er her kontrasterne mødes,” forklarer Christian.

“Det er enormt vigtigt for os, at vi kan spejle os i det her univers, vi har lavet. Derfor har vi også alle en finger med i spillet,” siger Asbjørn.

Desmonds nye single Cardboard Palace viser da netop også drengenes fiflen med de mange kontraster og den tragikomiske historiefortælling.

“Cardboard Palace handler om at miste noget uden at erkende, at man selv var skyld i det, og om hvordan man forliger sig med det. Teksten kan måske lyde lidt trist, men melodien er lige det modsatte”, fortæller Christian.

“Ja, altså det er den her rige fyr, der ikke vil tage jakkesættet af til trods for, at han har mistet alt og pludselig så bor han i en papkasse som han alligevel vælger at kalde for sit palads”, fortsætter Asbjørn energisk.

Nysgerrighed betaler sig

Oprindeligt var Cardboard Palace en af de sange, der tidligere var blevet kastet efter  skraldespanden, men sangen fik nyt liv, fordi drengene ikke kan lade være med at pille ved de gamle sange og puste nyt liv i dem. Selvom der bliver taget en beslutning, er det ikke nødvendigvis det endelige resultat, mener drengene.

“Det handler om at være nysgerrig og ikke være bange for at prøve noget nyt. Vi gør os meget umage med at udfordre hinanden og springe ud i det ukendte, for det er nemt at falde i fælden og bare gøre som alle andre”, fortæller Andreas.

“Vi bliver nødt til at stole blindt på hinanden. For selvom vi hver især har prøvet en masse ting, betyder det ikke, at vi er fuldstændig helgarderede og ved nøjagtigt, hvordan vi skal nå vores mål. Derfor bliver vi nødt til at tage hinanden i hænderne og sige ‘Kom vi tror på det her, vi stoler på det’,” lyder det fra Christian, mens de andre nikker bekræftende.

Drengene har netop sprunget ud i det ukendte og taget det næste store skridt i karrieren. Desmond er nemlig klar med deres debut album af samme navn som singlen ‘Cardboard Palace’, som bliver udgivet d. 17. august 2018.

Foto: Rasmus Kongsgaard