Årets familiejulegave fra Rasmus Seebach

Det længe ventede efterårs-album, som udkommer historisk set hvert andet år i løbet af november, fra vores allesammen “Ralle”, har endelig ramt gaden. Vi anmelder Rasmus Seebachs “Før Vi Mødte Dig”. 

“Det her album er til dig min dreng. Lige nu er du en anelse for lille til at forstå, hvad det egentlig er, at jeg vil med alt det her. Men jeg tænkte, at en skønne dag så ville du måske kunne få glæde af de her sange. Jeg har i hvert fald virkelig haft brug for at skrive dem. Indtil da, har jeg valgt også at dele sangene til dem, der ellers interesserer sig for min musik – for måske de også kan bruge sangene til noget. Det, håber jeg, er okay”.

Albummet “Før Vi Mødte Dig” er altså dedikeret til Rasmus Seebachs søn, Holger, der kom til verden i starten af dette år. Hertil udgav han en af sine første singler tidligere i år med sangen “2017”, som er blevet spillet flittigt i radioen, hvor der bliver sunget “Og sådan blev to til tre – en dag i 2017”.

På “Værste Bedste År” kommer vi tilbage i tiden – dengang Rasmus var ung og dum, som han synger. Han nævner sin lyst til at stjæle cykler efter drukture i byen, som dog blev de som oftest afleveret tilbage igen. Gud ske tak og lov for det og for den tid, man har i sine unge dage, der på mange måder er ens bedste tid, men også de værste år i sit liv. En sang, der sagtens kunne gå hen og blive fanskare-favoritten på albummet.

Derefter får vi sangen “Farfars sang”, der kommer ned i tempo, og er en sang, som går lige i hjertet. Her får Holger en sang, som han kan høre, når han er blevet ældre og har lyst til vide mere om, hvem hans farfar var, samt hvor de kommer fra.

Rasmus Seebach, Grøn17
Foto: Lasse Lagoni

Mange kvinder har danset til ham, og drengene skrålede også med på Tommy Seebachs smukke melodier. “Spørg mig hvordan, og jeg vil svare dig på det hele, hvis jeg kan” starter “Livets melodi”, som har fundet plads midt på pladen og er en sang, hvor hans nye faderrolle gerne ville dele sine erfaringer i livet fra sig. Derudover et heads-up til, at Holger også skal finde sine egne veje i livet og skabe sin helt egen melodi på sin måde. Det er også en reminder til curling-forældrene, som skal indse, at ens børn sagtens selv kan klare en masse ting og ikke altid skal beskyttes. Lad dem være fri, og lad dem prøve selv!

Derudover anbefaler jeg at tage et par ekstra lyt til “Luk Det Ned”. En sang, der giver stof til eftertanke om brugen at sociale medier. Hvorfor hele tiden prøve at bevise over for andre, at ens liv er perfekt. “Ny bil, ny dame, ny fest..” og hvis man ikke beviser alt det, er det så overhovedet sket? Stilles der spørgsmål til. Så hvorfor ikke bare gå lidt undercover med ens nærmeste og danse sig væk fra det hele. Genial sang i disse tider, hvor det efterhånden er gået sport i, hvem der kan fortælle mest om sit liv på internettet. Helt klart albummets bedste nummer.

Selvom albummet har mange gode sange, så mislykkedes det helt på “Andeby”, hvor der bliver sunget med på Tommy Seebachs sang fra 80’erne. Tanken er sød, tanken om at mindes ham, da han synger henover sangen, men det bliver desværre alt for underligt, at dele den sang med os på et ellers godt album.

På trods af en enkelt svipser, er det alligevel uden tvivl en af årets bedste julegaver. Det kan give en masse, hvor familien kan snakke om, blandt andet at kæmpe for kærligheden, holde fast i venner, passe på sine børn og give dem plads til selv at udvikle sig og skabe sin egen identitet. Sidst, men ikke mindst, blive glad i låget sammen over at lytte til gode sangtekster, fantastiske melodier og dermed kan skabe god stemning i hjemmet.

Derfor vil Holger, jeg og forhåbentligt resten af den danske befolkning få noget ud af at lytte med på “Før Vi Mødte Dig”, selvom det er meget personlige tekster og omhandler Rasmus Seebachs eget liv og oplevelser.

Tidligere i år anmeldte vi ham på årets Smukfest tilbage i august, hvor han gav fællessang i bøgeskoven. Læs anmeldelsen HER

 

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her