Madness – Welcome to the House of fun

Første søndag i november 2017 fik København besøg af fortiden, og de havde blæsere med. Madness var i topform i et udsolgt Vega.

Det seks mand store orkester og tre ekstra horn blæser fra første strofe af “One Step Beyond” Vega omkuld denne novemberaften. Sangen, der er titelnummeret til debutalbummet fra 1979, er oprindelig skrevet af jamaicanske Prince Buster og var B – side til  “Al Capone” ved udgivelsen i 1964.

Først efter “Embarrassment” og “The Prince”, der er en hyldest til førnævnte Prince Buster, smed forsanger Suggs (Graham Mc Pherson) sin Al Capone lookalike-trenchcoat og bløde hat og stod stilren som en anden James Bond, engelsk gentleman, i et figursyet jakkesæt med et Madness-twist af galocher og solbriller.

I et hæsblæsende tempo fik de oplagte musikere det oplagte publikum med på “NW5” og “My Girl” helt tro mod deres kendte ska-pop understøttet af den guddommelige sax fra Kix (Lee Thompson).

Et udsolgt Vega, fyldt med 1600 publikummer, der skålede, skrålede og festede, og da bandet selvironisk bekendtgjorde: “Fuck de store stadions, vi spiller her igen i morgen!”, ville jublen ingen ende tage. Gennem hele koncerten var Madness madness til trods for, at de var professionelle og fra scenen sikrede sig, at de også havde fat i de bagerste på balkonen.

Dette var bandets første koncert i Danmark siden 2009 og omkring mig sad gæster fra Malmø, Middelfart og Randers. Sandsynligvis kunne Madness have fyldt et større spillested med de loyale fans, der allerede stod i lang kø hen ad Enghavevej, en time før dørene åbnede, men intensiteten og nærværet fungerede.

Der var alvor, “Blackbird”, der er dedikeret til Amy Whinehouse, som kom fra samme nabolag, men hele tiden med humoren under, og med alvor under humoren, og spasen til trods, kørte det indstuderede som smurt helt ned til, da Suggs tager en tår af et forkert glas juice og sprøjter det ud som et springvand.

Hit fulgte på hit, der fulgte på hit.

Tempoet holdt og temperaturen steg til hanekylling-stegepunktet helt til sidst med “Our House” fra Raise And Fall fra 1982 samt Labi Siffers “It Must Be Love” foruden ekstranumrene “Madness” og “Night Boat (To Cairo)”.

Jeg når lige at lyn-interviewe Sebastian på 7 år, inden han skal skynde sig hjem i seng: Han syntes, koncerten var god.

Anderledes begejstret var min “gamle” legekammerat hjemme fra gården, hun og hendes mand synes, “det var pissefedt!”

Jeg giver dem ret.

Må i øvrigt komme med min varmeste anbefaling til de, der booker navne til sommerens festivaler. Se at få fat på aftenens support, Babylove and the Van Dangos, hvis I skal have en fest sparket i gang.

Madness, Vega
Foto: Rod Clemen

Se resten af Rods fede fotos HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Birgitte Sigfredsson
Birgitte Sigfredsson
Hippie/happy yogalærer, der er til musik, der skal lyttes til, musik, der skal skråles med på, og musik, der skal danses til - og gør det helst i skøn forening og helst på en af sommerens festivaler. Taler vinyl, og er helt tilbage fra 1972.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her