Martin Jensen, Smukfest, Smukfest 2017, Smuk17, Bøgescenerne
Foto: Rod Clemen

Dansk DJ tordner frem på DJ-verdensranglisten

Mens Martin Garrix for andet år i træk ligger på førstepladsen på den officielle DJ Top 100-liste, så er den 26-årige DJ Martin Jensen fra Silkeborg rykket 12 pladser op i forhold til sin placering sidste år.

Det 21-årige, hollandske stjerneskuds danske navnebror Martin Jensen er lige nu ifølge DJ Mags årlige Top 100-liste over DJ’s nummer 70 i verden. Det er en forbedring på 12 pladser siden sidste år, hvor Jensen derved lå nummer 82.

Vinderen blev annonceret i går aftes under et stort show i Amsterdam ArenA i forbindelse med den elektroniske festival Amsterdam Dance Event, som i forvejen bliver afholdt i byen. For andet år i træk vandt Martin Garrix, hvor det i 2015 var duoen Dimitri Vegas & Like Mike, der løb med titlen.

Martin Jensen, der altså kan fejre sit andet år på listen og sit flotte nøk opad i forhold til sidste år, har en fornem karriere kørende for sig. Han har over 2½ million likes på Facebook, og hans største hit “Solo Dance” er blevet streamet over 350 millioner gange på Spotify. Han er gået guld eller platin i de fleste lande i Europa, og i år har han spillet på prominente festivaler som Lollapalooza i Berlin og Tomorrowland i Belgien.

Desuden gik en barnedrøm i opfyldelse for Martin Jensen, da han spillede på Bøgescenerne på Smukfest tilbage i August – en koncert, vores anmelder ikke var helt vild med.

Silkeborgenseren er blot den anden danske DJ på top 100-listen nogensinde. Sidst, en dansker var på, var i 2007, hvor Trentemøller lå nummer 76.

Du kan se hele top 100-listen HER.

Martin Jensen, Smukfest, Smukfest 2017, Smuk17, Bøgescenerne
Foto: Rod Clemen