Magtens Korridorer, Østkyst Hustlers, Smukfest, Bøgescenerne, Smuk16
Foto: Lasse Lagoni

Østkyst Hustlers udsender første single fra nyt album

Godt 20 år efter “Han Får For Lidt” er Østkyst Hustlers igen på jagt efter damer. Det sker på den nye single “Hey Tøsepige”, som udkommer i dag.

Bossy Bo, Jazzy H og Nikolaj Peyk bliver ligesom god vin kun bedre med alderen. Det mener de i hvert fald selv på den nye single “Hey Tøsepige”, som udkommer i dag. Temaet i nummeret er nemlig, at mænd bliver mere sexede med alderen.

Musikken har den samme funky og legende feeling, man kender fra bandets live-optræden. Det hele lyder, som vi kender det. I næste uge kommer singlens B-side ’Undskyld Skat’. Og hvis A-siden er festen, så er denne sang de tømmermænd, der uundgåeligt følger.

Vi skal ellers tilbage til 90’erne for at finde Østkyst Hustlers’ sidste studiealbum. Dengang havde de tre førstegenerations-hiphoppere vendt op og ned på den danske musikscene med den 80 minutter lange raproman ’Verdens Længste rap’. Den der fik selv de gæveste jyder til at råbe: ”Hvorfor er det hele bare så ufedt i Jylland?”.

Herefter fulgte succesalbummet ’Fuld af Løgn’, der indeholdte massive hits som ’Han får for lidt’, ’Hustlerstil’ og ’Håbløs’. Det bragte for alvor rapmusikken ud af undergrunden og ind i de danske dagligstuer. Så meget, at når der skulle uddeles DMA-priser, var det Østkyst Hustlers, der ryddede bordet. Ni statuetter blev det til i alt. Østkyst Hustlers var alle vegne.

Og det er nok grunden til, at Østkyst Hustlers stadig bliver spillet her tyve år efter, når der skal sparkes gang i en fest, eller man har lyst til at høre sange, der handler om mere end hovedparten af det, der bliver udgivet i dag.

Selvom Østkyst Hustlers stoppede med at lave plader, forsvandt de aldrig helt fra musikscenen. Igennem årene har de opbygget et solidt renommé som et af landets stærkeste live-acts. Med et solidt funkband i ryggen kan Østkyst Hustlers lave en fest på selv de største scener. Vi anmeldte dem to gange i 2016 – både på Jelling og på Smukfest, hvor de spillede sammen med Magtens Korridorer.

Til foråret kommer det nye album, som bliver fulgt op af en stor Danmarkstourné, hvor Hustlerne for første gang i mange år skal ud og blande nye sange ind i deres ellers så indstuderede sætliste. Kan man ikke vente så længe, spiller rapperne med sit funkband d. 28. oktober i Amager Bio.