Magtens Korridorer, Østkyst Hustlers, Smukfest, Bøgescenerne, Smuk16
Foto: Lasse Lagoni

Magtens Korridorer feat. Østkyst Hustlers – FÅRK!!

Der var en vildere fest på scenen end i skovbunden til Smukfests sidste stykke tråd, som blev mikset med blues og funk og rap fra 90’erne.

Det rene, glade vanvid udspillede sig sent søndag eftermiddag, mens Smukfest sang på de sidste strofer. To altid dygtige, altid veloplagte bands gik sammen om at lege sig frem til fem ud af fem herfra.

Selvom området omkring Bøgescenerne var det eneste, som havde åbent, og området var proppet med – især – voksne og børn, så var der ikke meget feststemning over de fremmødte. Eller også var de lidt i chok over det show, de fik serveret.

Magtens Korridorer er et af landets allerstørste, når det kommer til at spille live, men i dag var de mere levende end nogensinde. Johan Olsen viste nye vokalske højdepunkter, især til de to bands fælles optræden med Hustlernes ‘Penge Ind På Torsdag’, hvor han kastede noget af et brøl ud, som kom helt nede fra maven. Jeg har set Magtens Korridorer mange gange, men aldrig noget som det der.

Alle var ekstremt levende og legende. Selv verdens mest cool mand, Jazzy H, stod og legede med. Glemte den hårde, cool facade, men beholdt solbrillerne på. Niklas Schneidermann, guitarist i Magtens Korridorer, var som altid livlig og fornøjelig, morsom og spillede som en drøm, men det blev bare toppet af de tre musketerer, som er Østkyst Hustlers.

Det her er meget, meget svært at beskrive. Jeg har bare aldrig oplevet noget lignende og har lyst til at springe skalaen, siden jeg både har givet Magtens og Østkyst Hustlers fem stjerner før. Og jeg blev ekstra sikker i min sag, da jeg hørte kombinationen af ‘Han Får For Lidt’ og ‘Hestevisen’, som jeg længe har drømt om at høre live. Og det hele blev magisk, da Hustlernes udbrud af “hyp, hyp” undervejs fik Johan Olsen til at grine så meget, han glemte at synge med.

Det er sådan nogle oplevelser, som gør festivaler ekstraordinære. Musikken bliver mere levende. Og denne søndag, hvor man lidt har the blues over at skulle hjem fra Bøgeskoven, der var det ekstra magisk.

Magtens Korridorer, Østkyst Hustlers, Smukfest, Bøgescenerne, Smuk16
Foto: Lasse Lagoni

Se alle billederne fra koncerten HER