Østkyst Hustlers – Stadig i stærkeste opstilling

Det er svært at stå midt i på en mark i Jylland og spille Københavnersmart og slippe afsted med det. Men det kan Østkyst Hustlers snildt. Og Jelling Musikfestival elskede det fra ende til anden.

I tyve år har Hustlerne haft den samme opskrift på succes. I tyve år er de lykkedes med det. Tiden flyver afsted, når man har det sjovt, og inden man havde set sig om, er de tre herrer og band gået af scenen igen.

Bossy Bo er som altid på fra første sekund med sine bedste moves, mens Jazzy H står som den mest cool stodder i verdenshistorien og roligt, men fattet leverer hvert eneste rim til perfektion. Og lidt beatbox, fordi han kan. Den altid glade Nikolaj Peyk står forrest som styrmand og dirigerer alting til punkt og prikke. Han er den sjove hyggeonkel, som sørger for at binde publikum og dem på scenen sammen.

Bandet – de sexede herrer, som Peyk sælger dem som – spiller, som gjaldt det deres liv, og leverer den fede funk og den frække jazz, mens de erfarne rappere synger de mange, gamle sange for Gud ved, hvilken gang – jeg tør næsten ikke prøve at tælle det sammen. At de stadig kan elske det selv i samme grad, som publikum gør, er over min forstand. Jeg var nok selv blevet pææææænt træt efter tyve år. Men det kan ses på dem, som de står og leger med hinanden på scenen, som var de kun sig selv i øveren, at de elsker, hvad de laver, og det smitter i den grad ned gennem publikumsrækkerne, hvor både gamle og unge kastede håndtegn og svejede med til de funky tunes.

Det er utroligt, når man ikke har udgivet nyt i 13 år, at man stadig kan trække så mange mennesker og blive elsket på samme niveau – hvis da ikke højere endnu – som da de startede i sin tid med “Verdens Længste Rap”. Men i disse tider, hvor brugen af visse ord diskuteres, formår Hustlerne også at blive aktuelle og komme med en kommentar i debatten, når de spørger, hvor cool en hvid mand kan blive.

Der blev rokket rundt i den time, hvor Hustlerne leverede alle deres største hits fra “Hustlerstil” og “Frederiksberg Blues” til den altid sjove og topaktuelle evergreen, “Han Får For Lidt”. Udenfor teltet forsvandt solen, og skyerne trak hastigt ind over festivalpladsen. Men hvad gør det? Når man er tilpas cool, skinner solen altid på én.

Se Lasses galleri fra koncerten HER

Østkyst Hustlers, Jelling16, Jelling Musikfestival
Foto: Lasse Lagoni

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Emmy Musse Mortensen
Emmy Musse Mortensen
Anmelder med hang til tunge beats og intens stemning under liveperformances. Har garanteret dårligere smag end dig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Hustlerne har altid været fantastiske liveperformers i samme liga som de allerstørste på den danske scene; Duné, Magtens Korridorer, Pede B, Kim Larsen med flere. Der er aldrig noget at komme efter, og de erfarne herrer når helt ud over scenekanten med deres coolness og fede energi, som kan mærke fra forreste række og helt ud over teltbardunerne.Østkyst Hustlers - Stadig i stærkeste opstilling