Magtens Korridorer – Rock’n’rollens svar på Ronaldo

Et af Danmarks bedste live-acts og mest rock’n’roll bands indtog igår aftes VEGA for Gud ved hvilken gang. Koncerten var ekstrakoncert nummer to efter den første koncert i VEGA i marts blev udsolgt på rekordtid. Og hypen var ikke til at tage fejl af, da ‘Nordhavn Station’ blev aftenens første nummer.

Før Magtens Korridorer var det aalborgensiske band Monkey Okay på for at varme op. Den halve times opvarmning blev leveret med en umiddelbarhed, så det var en fornøjelse at se på. Og den fornemmelse af, at der blev spillet med fornøjelse og glæde gik igen til aftenens main event, da Magtens Korridorer igen, igen, igen leverede en toppræstation foran det ivrige publikum.

Men det er jo svært. For hvordan anmelder man et band, som er så sammenspillet og spiller hit på hit på hit til stor glæde for et fyldt VEGA? Før koncerten valgte undertegnede et par ting, som skulle krydses af for at kunne give topkarakter:

Afslappethed og publikums reaktion.

For at starte fra bunden, så kender jeg få bands, som kan samle så mange forskellige typer publikummer. Tjekkede businessmænd stod side om side med teenagedrenge med band t-shirts på. På samme måde stod jeg side om side med kollegaer, venner i flere aldersgrupper og min egen mor, som alle kunne synge om kap med Johan Olsen på hvert enkelt nummer. For selvom ‘Lorteparforhold’ stadig er bandets mest afspillede hit på Spotify, så var der ingen tegn på ‘Spil noget vi kender’-mentalitet blandt de fremmødte – for alle kendte alle numre.

Afslappethed: Det er sjældent, at kunstnere kan stå på scenen og tage en sludder for en sladder mellem numrene, uden at enten være påtagede eller irriterende. Det kan Magtens Korridorer. Guitarist Nicklas er et helt show i sig selv og ville kunne fylde VEGA alene med sin attitude og sjove bemærkninger under koncerten. På samme måde bliver det taget i ret så stiv arm, da Anders’ trommesæt skulle fikses midt under showet.

Samtidig giver det bare så meget til sange som ‘Pandora’ og ‘Picnic På Kastellet’ at høre det live istedet for derhjemme. Og det fik Magtens Korridorer leveret hele vejen ud over scenekanten – igen. Det er ligesom at se Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi spille bold. Det ser så enkelt ud, fordi de er geniale til det. På samme måde driblede Johan Olsen og band hele vejen fra egen banehalvdel og satte den i krydset. I VEGA. Igen. Igen.

 

Se hele Daniel Nielsens galleri fra koncerten HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Emmy Musse Mortensen
Emmy Musse Mortensen
Anmelder med hang til tunge beats og intens stemning under liveperformances. Har garanteret dårligere smag end dig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Med dobbelt op på ekstranumre gjorde Magtens Korridorer rent bord, specielt med bemærkningen om sidste nummer 'Giv Mig En Dag'. "Flere har sagt, at de synes sangen er kedelig. Og ved I hvad? Vi er pisseligeglade," råbte Johan Olsen som afsluttende bemærkning på en perfekt aften i VEGA.Magtens Korridorer - Rock'n'rollens svar på Ronaldo