Magtens Korridorer, Store VEGA
Foto: Daniel Nielsen

Magtens Korridorer – Rock’n’rollens svar på Ronaldo

Et af Danmarks bedste live-acts og mest rock’n’roll bands indtog igår aftes VEGA for Gud ved hvilken gang. Koncerten var ekstrakoncert nummer to efter den første koncert i VEGA i marts blev udsolgt på rekordtid. Og hypen var ikke til at tage fejl af, da ‘Nordhavn Station’ blev aftenens første nummer.

Før Magtens Korridorer var det aalborgensiske band Monkey Okay på for at varme op. Den halve times opvarmning blev leveret med en umiddelbarhed, så det var en fornøjelse at se på. Og den fornemmelse af, at der blev spillet med fornøjelse og glæde gik igen til aftenens main event, da Magtens Korridorer igen, igen, igen leverede en toppræstation foran det ivrige publikum.

Men det er jo svært. For hvordan anmelder man et band, som er så sammenspillet og spiller hit på hit på hit til stor glæde for et fyldt VEGA? Før koncerten valgte undertegnede et par ting, som skulle krydses af for at kunne give topkarakter:

Afslappethed og publikums reaktion.

For at starte fra bunden, så kender jeg få bands, som kan samle så mange forskellige typer publikummer. Tjekkede businessmænd stod side om side med teenagedrenge med band t-shirts på. På samme måde stod jeg side om side med kollegaer, venner i flere aldersgrupper og min egen mor, som alle kunne synge om kap med Johan Olsen på hvert enkelt nummer. For selvom ‘Lorteparforhold’ stadig er bandets mest afspillede hit på Spotify, så var der ingen tegn på ‘Spil noget vi kender’-mentalitet blandt de fremmødte – for alle kendte alle numre.

Afslappethed: Det er sjældent, at kunstnere kan stå på scenen og tage en sludder for en sladder mellem numrene, uden at enten være påtagede eller irriterende. Det kan Magtens Korridorer. Guitarist Nicklas er et helt show i sig selv og ville kunne fylde VEGA alene med sin attitude og sjove bemærkninger under koncerten. På samme måde bliver det taget i ret så stiv arm, da Anders’ trommesæt skulle fikses midt under showet.

Samtidig giver det bare så meget til sange som ‘Pandora’ og ‘Picnic På Kastellet’ at høre det live istedet for derhjemme. Og det fik Magtens Korridorer leveret hele vejen ud over scenekanten – igen. Det er ligesom at se Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi spille bold. Det ser så enkelt ud, fordi de er geniale til det. På samme måde driblede Johan Olsen og band hele vejen fra egen banehalvdel og satte den i krydset. I VEGA. Igen. Igen.

 

Se hele Daniel Nielsens galleri fra koncerten HER