Red Fang, Posten
Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach

Red Fang – En rutineret rundvisning i repertoiret

De fire stonerrockere fra Portland, Oregon leverede en omgang overbevisende tråd, tog publikum i hånden og viste dem deres nyeste kreation, samt gamle kendinge. Bandet har spillet mange koncerter før, så publikummet på Posten fik dét de kom efter, men så heller ikke mere.

En metalkoncert skal kunne hive mig væk fra dagligdagen og trække mig derhen hvor intet er skemalagt. Det ligger i musikkens dna at give los, og glemme dagen i morgen. Man kan diskutere i lang hvor metal-genren stammer fra, men dét der synes at gå igen, er at det skal være rebelsk og gøre op med finkulturen og det bedre borgerskab. Der er altså en stemning af røde flag der smælder, en stemning af lange arbejdsdage på et dødssygt job – og en stemning af at når musikken spiller, så glemmer vi alt om årsopgørelser og deadlines, nu går vi bare amok og satser på at vågne i morgen.

En professionel oplevelse

Det var altså den målestok, som Red Fang tirsdag aften på Posten, blev holdt oppe imod. Omend lidt romantiseret, for det medregner naturligvis ikke om teknikken fejler eller andre teknikaliteter. Og lad os bare komme over den hurdle med det samme, teknikken og de andre teknikaliteter fejlede ikke.

Det gjorde kvintetten fra Portland heller ikke. Bandet emmer af professionalisme når de står på scenen. Og meget professionelt havde Red Fang placeret deres hit “Wires”, som anden sang på aftenens sætliste. Det betød at publikum var med fra start til slut. Hvilket er en vigtig ting for et band med en helt nyudgivet plade. For Red Fang har den 14. oktober udgivet deres nye plade “Only Ghosts”, og derfor var det begrænset hvor mange af numrene fra pladen, der vækkede publikum. Derfor var det et rutineret træk fra bandets side, at differentiere mellem nyt og gammelt.

Vi tager den på rutinen

Den rutine bandet har, gør nok også at man sjældent hører om at de skulle have spillet en dårlig koncert. Og gårsdagens koncert på Posten bliver går da heller ikke ned i bandets historie som en dårlig koncert. Tværtimod. For koncerten var virkelig god. Red Fang gjorde lige dét de skulle. Nemlig at trække mig fra hverdagens trommerum, og give mig en mavepuster, der fortæller mig at jeg lever. Så umiddelbart, ud fra min egen målestok, ligger koncerten på Posten til en topkarakter. Men der manglede noget ekstra. For jeg fik dét jeg kom efter, men jeg gik ikke fra koncerten med følelsen af have oplevet noget specielt. For det var kun under aftenens sidste nummer, hittet “Prehistoric Dog”, at adrenalinen pumpede hos mig – og så var koncerten slut, hvilket var noget uforløsende.

Men for at opsummere, så leverede Red Fang en rigtig god og rutineret koncert – men jeg fik ikke sparket benene væk under mig. Vi fik uppercuttet, men blev ikke knockoutet. Det savnede jeg.

Red Fang, Posten
Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach

Se hele galleriet HER