Blossoms, Northside, NS16, interview
Foto: Lasse Lagoni

Blossoms – En tur mod 80’erne og tilbage igen

De seneste år er mængden af indiebands fra England eksploderet. Navne som Arctic Monkeys, Noah and The Whale, The Vaccines og Alt-J har nydt godt af, at genren er blevet så populær. Et af de nyeste navne på denne scene er Manchesterbandet Blossoms, som vi fik lov til at snakke med, da de spillede deres første koncert på dansk jord til dette års NorthSide.

Med langt utæmmet hår og skæg, der vidner om, at drengene ikke helt er mænd endnu, træder de fem musikere ind i presseteltet. Der er en legesyg stemning blandt dem. De er stadig nye i branchen og er stadig mere venner end kollegaer. Deres lyd er på en og samme tid både retro, men også ny og frisk – og adskiller sig fra alt andet, som vi har hørt fra England i flere år.

”Det er guitar-synth-pop,” forklarer forsanger Tom Ogden, ”Jeg bryder mig egentligt ikke om at sætte etiket på det. Vi håber, at folk på et tidspunkt vil sige, at vi lyder ligesom Blossoms, men når man er i starten af sin karriere, vil folk gerne sætte et mærkat på musikken.”

Bassist Charlie Salt fortsætter, ”Vi mener selv, at vi har vores egen lyd. Vi er meget forudindtaget omkring, hvordan vi gerne vil lyde.”

Med klare paralleller til alt fra The Beatles til The Smiths og The Stone Roses, samt de bedste og mest ørehængende sange fra 80’erne, har det unge band defineret deres egen lyd, hvor sangene har et fornuftigt og dansabelt beat, er teksterne ofte triste, men forhåbningsfulde. Det er der kontrasten ligger.

”Der er bare noget positivt over de sange,” uddyber Tom og henviser til den musik, der blev skabt i 80’erne, ”De giver dig lyst til at sætte dem på og bare have det sjovt imens. Der er en euforisk følelse over dem.”

Blossoms, Northside, NS16, interview
Foto: Lasse Lagoni

Naturlig forlængelse af musikken

Derfor har bandet også valgt at beholde synthesizeren fra dengang, men gjort det moderne med et indie-pop-rock udtryk, hvilket tydeligt kommer til udtryk i Blossoms første store single, ”Charlemagne”, der er blevet spillet på bl.a. P6 Beat henover foråret.

”Vores album er en samling af de bedste sange vi har lavet,” siger Tom og henviser til det debutalbum, som bandet udgiver d. 5. august i år. ”Det er en forlængelse af Charlemagne. Vi havde virkelig et gennembrud i vores lyd der, selvom det var helt ubevidst. Det skete bare.”

Albummet, der kommer til at have titlen ”Blossoms”, er blevet indspillet henover sidste efterår, hvor bandet turnerede England og Europa på små spillesteder for at skabe en hype om dem.

”Vi indspillede fire dage i september, fire i oktober og fire i november. Der imellem skrev jeg nye sange, som vi derefter indspillede i studiet. Det var en helt anderledes måde, end vi er vant til. Jeg tror, at det hjalp på kreativiteten. Vi kedede os jo aldrig!” forklarer Tom, mens resten af bandet nikker for at vise, at de er enige med deres karismatiske forsanger.

”Det er faktisk en paryk!”

For karisma har de fem musikere. Selvom bassist Charlie Salt er alderspræsident med sine kun 24 år og guitaristen Josh Dewhurst stadig er teenager, så har bandet allerede et distinkt look. Deres lange hår.

”Jeg har altid haft langt hår,” griner Tom, da jeg spørger, om det var et bevidst valg fra deres stylists side, “Vi satte os aldrig ned og sagde, ”kom, lad os gøre langt hår til en ting i bandet!”

Blossoms, Northside, NS16, interview
Foto: Lasse Lagoni

Bandets mand bag keyboardet, Myles Kellock, fortsætter med et træk på skuldrene, ”Jeg er bare doven, hvis jeg skal være ærlig.”

”I virkeligheden er det faktisk parykker!” griner guitaristen Josh Dewhurst, ”Ej, men jeg havde engang virkelig kort hår faktisk.”

Når det kommer til hår, har alle bandmedlemmer en holdning, især trommeslageren Joe Donovan.

”Jeg kan godt lide, hvordan det blæser i vinden. Det er ret dejligt,” fortæller han, mens resten af bandet bryder sammen af grin.

“College-dropout” rockstjerner

Mens de fleste andre unge i starten af tyverne er i fuld gang med en uddannelse, rejser Blossoms rundt i verden og jagter den drøm, som de ikke har kunnet skyde væk.

“Jeg droppede ud af college for at gøre det her,” fortæller Joe, men Tom overtager:

“Vi andre har en college-eksamen, men vi kom jo til et punkt, hvor vi diskuterede, hvorvidt vi skulle forsøge os med musikken. Vi har jo ikke rigtig brug for en lang uddannelse til at gøre, hvad vi gør. Samtidig var vores forældre virkelig støttende. De kunne godt se, at vi havde fået en chance, som man kun får en gang i livet. Hvis vi havde været fuldstændig håbløse, havde de også sagt det. Så de støttede os fra starten og sagde da også, at vi var ret gode, så vi burde forsøge det.”

“Præcis,” fortsætter Charlie, “Hvis vi havde været et middelmådigt band, ville de sikkert have sagt, at vi burde have forsøgt os med andet, men de har været så støttende i alt, hvad vi har lavet indtil nu.”

Blossoms, Northside, NS16, interview
Foto: Lasse Lagoni

Igen til november

Koncerten, der blev spillet på NorthSides sidste dag, var bandets første i Danmark, men det er ikke ensbetydende med, at det var drengenes første besøg.

”Jeg var på Roskilde Festival sidste år,” fortæller Charlie, ”Jeg synes København var virkelig ren, ligesom danskerne virker veluddannede, og så taler de virkelig godt engelsk. Helt sikkert pænere engelsk end os.”

Med et grin og en tyk Manchester-dialekt afbryder trommeslager Joe Donovan, ”De taler i hvert fald pænere engelsk end jeg gør.” Hvilket de resterende fire bandmedlemmer giver ham ret i.

Årets NorhSide er blot et af de første stop på drengenes tour denne sommer. De skal rundt og spille til festivaler i hele Europa.

”Det er jo lidt som at være på ferie. Du er ude og spille musik, som er det du bedst kan lide, mens du er sammen med dine bedste venner,” fortæller Tom og kigger rundt på sine venner.

Blossoms, Northside, NS16, interview
Foto: Lasse Lagoni

Når sommeren så er ovre, og bandet har arbejdet sig gennem hele ferien, har du mulighed for at opleve dem som opvarmning til Jake Buggs koncert i Falconer Salen d. 23. november. Vi er sikre på, at de vil give os et par numre fra deres debutalbum, som udkommer d. 5. august. Ligesom du her på POPLISH kan læse vores anmeldelse af deres koncert på Northside og se Lasses galleri derfra.

Blossoms, Northside, NS16, P6 Beat Stage
Foto: Lasse Lagoni