Blossoms, Northside, NS16, P6 Beat Stage
Foto: Lasse Lagoni

Blossoms – Et ungt band i fuld flor

De fem mænd fra Blossoms har knap rundet deres andet årti, men alligevel går de på scenen som ægte rockstjerner. Der er en afslappet stemning omkring dem, men alligevel en helt speciel selvsikkerhed. De ved, at de kan, og de vil fremad. Og det kom de, da de spillede deres første koncert i Danmark på NorthSide tidligt søndag aften.

Som gik de direkte ind i øvelokalet, trådte Manchester-bandet Blossoms ud på scenen. De mærkede publikums kærlighed fra første øjeblik, men lod sig ikke påvirke. I stramme sorte jeans og med langt uregerligt hår var de unge mænd som taget ud af en kitch 80’er film.

Det er netop også 80’erne, som drengene trækker paralleller til, når de åbner koncerten med numrene “Cut Me And I’ll Bleed” og “At Most A Kiss”. Singler, der er nået langt ud over de britiske landegrænser. Tredje nummer er den nyeste single “Getaway”, som P6 Beat spiller flittigt i øjeblikket, hvorfor det er passende, at det netop er P6 Beat Scenen, som danner ramme for aftenens koncert.

Blossoms, Northside, NS16, P6 Beat Stage
Foto: Lasse Lagoni

Der er næsten ingen snak kunstnerne imellem. Det handler om musikken, og det står klart fra første øjekast. De er seriøse og koncentrerede, men de legesyge blikke, der udveksles drengene imellem, manifesterer blot, at de på trods af deres evner, stadig er unge mænd.

“Vi behøver ingen sommerferie, det her er jo ligesom ferie. Vi tager ud og rejser med vores venner og spiller musik. Det er jo den perfekte ferie,” fortæller forsanger Tom Odgen efterfølgende. Da bandet er blødt lidt op og starter hittet “Charlemagne”, er publikum urørlige, og drengene har en fest, og at de virkelig lever drømmen, når deres ferie er deres arbejde. Selv bag sine solbriller og en kølig mimik kan det tydeligt ses, at guitarist Josh Dewhurst også nyder at spille aftenens koncert.

Trommeslager Joe Donovan kaster sin trommestik over sit hoved og griber den igen uden at fortrække en mine. Reaktionen fra bassist Charlie Saltz og den langhårede Tom Odgen fortæller, hvor sjovt de har det ved at bryde ud i et stort smil og et anerkendende nik.

Blossoms, Northside, NS16, P6 Beat Stage
Foto: Lasse Lagoni

Mellem et par af sangene på aftenens setliste præsenterer 23-årige Odgen bandet, men ellers er de stille. En enkelt præsentation af “Polka Dot Bones” bliver det dog til, ellers smelter sangene fra de EP’er, som bandet tidligere har udgivet, og det nye selvbetitlede album, der kommer ud d. 5. august, sammen til en stor synth fest, som taget ud af 80’ernes største fester.

Det er en blanding af et uskyldigt drengelook, en flabet ungkarle-stil og et professionelt greb på instrumenterne, der præger Blossoms synthpop melodier. Alligevel er de uskyldige nok til, at man har lyst til at tage dem under armen og passe på dem, når de står på en så stor scene så tidligt i deres karriere.

Aftenens sidste nummer skulle findes ved sangen “Blow”, der var den anden single, som bandet udgav i deres karriere. Den har et mere rocket udtryk, som publikum nyder og tilbeder – og som passer til bandets lettere generte og lettere arrogante udtryk.

Om mine tårnhøje forventninger blev indfriet af bandet? Næsten. De fremstod en anelse mere uerfarne, end hvad godt er, men samtidig er de et band, der har hele deres karriere foran dem – også selvom de allerede har opnået kæmpe succes i Europa det seneste år.

Blossoms, Northside, NS16, P6 Beat Stage
Foto: Lasse Lagoni

Se galleriet fra koncerten HER

‘Like Poplish på Facebook HER