Jake Bugg, Northside, NS16, Green Stage
Foto: Lasse Lagoni

Jake Bugg – En yndefuld fortælling fra en ung mands hjerte

“I’m just a poor boy from Nottingham / I had my dreams / But in this world they’re gone, they’re gone / Oh, I’m so lonesome on my own”

Med disse ord åbnede den kun 22-årige Jake Bugg NorthSides Green Stage søndag eftermiddag. Sangen “On My One”, der kommer fra 2016-albummet af samme navn, startede koncerten, og åbnede for en timelang koncert fuld af historier fra en ung mands liv.

Dernæst fortalte den unge sangstjerne om, hvordan han drikker for at huske og ryger for at glemme i sangen “Two Fingers”, og så var koncerten godt igang.

Størstedelen af publikum havde valgt at placere sig på et tæppe foran scenen, hvor de derfra kunne nyde musikken, mens Bugg fortalte sine historier bag sin guitar. Med sin folkede singer/songwriter-stil passede han perfekt ind i Ådalen på festivalens sidste dag.

En perfekt form for opvarmning til de mere energifyldte kunstnere, som tog et smut forbi NorthSide senere søndag. Ej at sige, at Bugg ikke leverede et energifyld sceneshow. Han er indehaver af så meget karisma, at selv stående forholdsvis stille bag en guitar, formår han at indfange blikket fra samtlige gæster på pladsen.

Selvom det var et perfekt soundtrack til at ligge på et tæppe med lukkede øjne og bare lade sig forføre af den unge brite, så var det en suveræn oplevelse. Under de rolige numre, havde man lyst til at tage en lur og under de mere uptempo sange, havde man lyst til at løbe op på første række og danse, som var det sidste chance på festivalen.

Bugg formår nemlig at ramme en bred målgruppe, da hans musik er hyggelig. Det er let at være vidne til, og vi bliver ikke forstyrret af et stort sceneshow, der fjerner fokus fra musikken. Manden og guitaren er i fokus – eller guitarer, for Bugg ejer en del og skifter gerne ud gennem koncerten – og man glemmer næsten bandet bag ham.

Så fængende er Jake Bugg nemlig. Trods sin unge alder, har han været igang i fire år og har tre albums bag sig, men man kan stadig ane den uskyldige glæde, der rammer musikerne, når de første gang bliver lovprist foran et publikum. Det er befriende at være vidne til.

Om det er en koncert jeg vil huske om 10 år? Næppe. Men han gjorde det han skulle – og efterlod publikum med et smil på læben.

Jake Bugg, Northside, NS16, Green Stage
Foto: Lasse Lagoni

Se hele galleriet fra koncerten HER

‘Like’ Poplish på Facebook HER