Tame Impala, Roskilde Festival, Arena, RF16
Foto: Lasse Lagoni

Tame Impala – Optur over rockdrenge fra down under

Da Tame Impala sidst optrådte på Roskilde Festival, var de endnu ganske ukendte og blev derfor henvist til den mindre scene Odeon, hvor de ikke var voldsomt spændende at høre og tilmed var uheldige med dårlig lyd på vokalen. Siden da har australske Kevin Parker og hans band udsendt albummene ”Lonerism” (2012) og ”Currents” (2015), som har eksponeret deres psykedeliske, elektroniske lyd for et stadig større publikum. Den danske del af dette publikum fik chancen for igen at opleve Tame Impala på Roskilde Festival, da de 23.30 fredag aften indtog festivalens næststørste scene, Arena.

Og det udvidede publikum var mødt talstærkt i form af en kolossal menneskemængde, der spredte sig langt udover teltdugens regnsikrede areal. Men det er ikke bare fanbasen, der har vokset siden 2011, det er i høj grad også Kevin Parker og hans australske venner som band, hvilket de fik bevist for det store publikum. De lagde ud med et showcase i deres musikalske udtryk med lange ”Let It Happen”, som med masser af psykedelisk lys fik anlagt tonen for en spektakulær koncert med syrede rytmer. Efter også lidt numre fra debutudspillet ”Innerspeaker” indledte tunge ”Elephant” en regulær storm af de mange, fremragende sange, som Kevin Parker har skrevet siden bandets sidste optræden på festivalen.

Parker selv var den største oplevelse ved koncerten, da den lidt introvertudseende sanger har opbygget mere selvtillid med succesen fra ”Lonerism” og ”Currents”. Dette udmøntede sig dog ikke på nogen måde i arrogance, da han i stedet omfavnede Arena i ét stort og behageligt kram med sin tydelige benovelse over fremmødet. Så det var ren fryd for de tilstedeværende at høre bandet fortsætte paraden med særlige højdepunkter som lækre ”The Less I Know the Better” og smukke ”Feels Like We Only Go Backwards”, som udviklede sig til regulær singalong.

Tame Impala, Roskilde Festival, Arena, RF16
Foto: Lasse Lagoni

Se Lasses galleri fra koncerten HER