Red Hot Chili Peppers, RF16, Roskilde Festival, Orange
Foto: Lasse Lagoni

Red Hot Chili Peppers – Udskældte stjerner kunne faktisk godt spille musik

Det var en booking i den kontroversielle ende, da Roskilde Festival lod Red Hot Chili Peppers spille på Orange Scene endnu engang.

”FC Barcelona vinder heller ikke hver gang”. Sådan lød Roskilde Festivals forsvar af at have booket Red Hot Chili Peppers, da de første af mange skeptiske svar på bookingen indløb på de sociale medier. For med beskrivelser som ”ynkeligt” og ”pinligt” kastet efter det amerikanske bands seneste optræden på festivalen i 2007 var det ikke ligefrem en dag, der blev skrevet ind i rockhistorien som en af de bedste koncerter nogensinde. Onsdag 22.30 var Orange Scene den valgte platform for bandet – og festivalen – til at gøre skeptikerne til skamme.

Og ja, det gjorde det californiske band da sådan nogenlunde. Man kan ikke påstå, at de for evigt fik retfærdiggjort enhver tilstedeværen på diverse festivaler, men de leverede da varen i tilstrækkelig grad. Med en sund blanding af gamle klassikere og nyere materiale underholdt de det store publikum i rigelig grad, dog uden at imponere overdrevent meget med en setlist, der bar en smule præg af være en del af en indøvet rutine.

Red Hot Chili Peppers, RF16, Roskilde Festival, Orange
Foto: Lasse Lagoni

Men med et repertoire inklusive numre som ”Can’t Stop”, ”Californication”, “By the Way”, ”Under the Bridge” og ”Give It Away” skal man nærmest ikke andet end at dukke op og spille rimeligt kompetent (akkurat her lå problemet sidste gang) for at tilfredsstille publikum. Men det hjælper desværre ikke på situation, at lyden på Orange Scene, som så mange gange før, ikke var optimal, og det endda på noget så bundsimpelt som selve lydniveuaet. Men det kunne man jo ikke bebrejde bandet, som kunne spille nok så rutinepræget, men ingen i nærheden af den orange teltdug ville have været de mange elskede sange foruden. Så det var egentlig en ganske simpel opgave, de garvede rockdrenge fra Red Hot Chili Peppers var blevet stillet, og den formåede de at håndtere. Derfor var det et godkendt gensyn med bandet.

Red Hot Chili Peppers, RF16, Roskilde Festival, Orange
Foto: Lasse Lagoni

Se resten af billederne HER