Major Lazer, Tinderbox, Tinderbox 2015, Blå Scene
Foto: Lasse Lagoni

Guide: Det skal du høre på Tinderbox 2016

Årets Tinderbox løber af stablen i Tusindsårskoven fra i dag af, og programmet er propfyldt med godter. Også udover de obligatoriske hovednavne som Rammstein, Volbeat, Suede og David Guetta, som du bare er nødt til at se, hvis ikke du vil være et skarn af en anden verden. Vi har samlet nogle af de mindre navne på plakaten til dig, som vi vurderer, du ikke kan misse.

 

Torsdag

Saybia: Vi anmeldte Saybia i sidste uge, hvor vores anmelder var ganske glad. Vi håber på, solen skinner endnu, når Søren Huss og co åbner årets Tinderbox. Vi glæder os i hvert fald til at sidde et sted med en kold øl og nyde et af 00ernes bedste rockbands sende os tilbage til de gode, gamle dage med “The Second You Sleep”.

Flogging Molly: Elsker du at lade din fadøl være akkompagneret af musikken fra en irsk pub? Så må du ikke misse det keltiske rockband Flogging Molly. Med rødder i L.A. har bandet i snart tyve år skabt god stemning med numre som ‘Drunken Lullabies’ og ‘If I Ever Leave This World Alive’. Selvom bandet ikke har udgivet noget i fem år, så skal de nok kunne få skabt god stemning, når de stiller sig op alle syv mand – og banjo – på Rød Scene klokken 21.35.

Bassjackers: Årets program på Magicbox stinker langt væk af fest med nogle gedigne navne, men lige præcis Bassjackers har vi ekstra stor tiltro til. Deres stil er meget klassisk EDM-agtig, men der er garanteret at være fart på. I går udgav de en ny single, ‘El Mariachi’, som sikkert kommer til at indgå i settet sammen med hits som ‘Memories’ og ‘Raise Those Hands’. Personligt glæder jeg mig til at spasse ud til ‘DERP’ nede på Magicbox-scenen klokken 22.

 

Fredag

Years & Years: “It is desiiiiiiire? Or is it love that I’m feeling for you?” Need we say more? Det bliver en pissefed popfest 20.05 på Rød Scene, når det unge, britiske band spiller op. Sidst, de spillede i Danmark, var der masser af unge piger til stede, så det kan måske også blive årets scorekoncert.

Otto Knows: “Eh eh eh eh, ah ah ah ah” skal der skråles, når bagmanden bag ‘Million Voices’ spiller på MagicBox klokken 22.30. Også hittet Parachute bliver episk at høre live.

EDX: Sommerstemningen og det gode humør vil ikke være til at skære igennem, når EDX stiller sig bag pulten og tænder op for MagicBox klokken 21. Selvom navnet måske minder os mest om en featuring på Robin Schulz-versionen af 00’er-hittet ‘Sugar’, så har den schweiziske DJ været aktiv som musiker i 24 år. De mange års erfaring kan læses i sange som ‘Missing’, hvor dygtig EDX er.

Lørdag

Mac Miller: 24-årig rapper fra Pittsburgh, der har lavet en sang om Donald Trump. Helt klart festivalens største joker-booking. Det er vi meget, meget spændt på. Det er 17.05 på Blå Scene.

Hedegaard: Lukas Grahams legekammerat kan levere både blødt og hårdt, og hans set på MagicBox vil med garanti være fyldt med godter. Især håber vi på hans remixes af bl.a. Ludacris’ ‘Move Bitch’ og Dr. Dres ‘The Next Episode’. Det er klokken 19.

AV AV AV: Den danske drømme DJ-trio vil med garanti skabe magiske vibes på MagicBox klokken 20.00. Vi glæder os til at høre hittet ‘Holla’ i områdets smukke omgivelser.