Stemning, Spot 16. Foto af Helle Arensbak

Klub 27 – Nostalgisk rockudladning

Klub 27 var blandt vinderne af KarriereKanonen sidste år. Med den titel i bagagen kunne de nu indtage SPOT Festival.

Bandet er normalt en duo, men til koncerter er der fem mand at finde hos Klub 27, der skulle optræde på SPOT Festivals store scene i Scandinavian Congress Center. Et sådant ungt ensemble måtte forventes at være nutidige, men i stedet må man sige, at bandet i skriveprocessen har haft de helt tykke, nostalgiske briller på. Med den dansksprogede vokal var det svært ikke at tænke på navne som Steppeulvene eller endda Gasolin’, da Klub 27s tekster ofte hellere stræber efter at fortælle en god historie end at sammensætte lette rim. Derfor rundede de sange om kvinder, tømmermænd og lokale tosser, og alle emner blev charmerende håndteret. Rent musikalsk leverede bandet bundsolide riffs, der kunne være et grungeband værdigt, men der blev samtidigt iblandet en lille portion spoken word eller nærmest hip hop, og så klarede bandet pludselig at skille sig lidt ud fra deres idoler.

Under hele koncerten kørte der videobidder af dansende mennesker fra en svunden tid, og det var sådan en slags fest, som Klub 27 bød op til. Selve dansen blev leveret af bandet selv, for hvad angår energiniveau og kærlighed til musikken, var der bestemt ikke sparet på noget. Forsangeren med det mundrette navn Haruna James Wasajja sørgede for masser af interaktion med publikum, men også internt i bandet blev der udvekslet masser af smil. Det gav en fornemmelse af et band, der virkelig elsker at stå på scenen og spille deres musik, og denne spilleglæde smittede af på publikum. Klub 27 leverede med stor begejstring deres oplivende musik, som skabte danselyst blandt de fremmødte, der fik oplevet en stærk optræden.

Se Helle Arensbaks galleri fra koncerten HER

Klub 27, Spot16, Spot Festival
Foto: Helle Arensbak