Shy Shy Shy

Shy Shy Shy – du kommer til at høre den på repeat

Bag ‘Shy Shy Shy’ står sangerinde og keyboardspiller, Astrid Cordes samt sanger og guitarist Simon Kjeldgaard.
De to, er tilsammen ved at charmere sig godt og grundigt ind på den danske musikscene, med lyden af deres fine vokaler og ektremt catchy sange.

Hvis du blot kender, eller kan li’ ‘Peter, Bjorn Og John’, ‘Beach House’ eller ‘Blood Orange’, så vil du uden tvivl kunne lide ‘Shy Shy Shy’, deres lyd er i hvert fald
som pejlemærke, en mild sammenblanding af disse kunstnere.

‘Love Songs’

Debut Ep’en har fået titlen ‘Love Songs’ – for det er lige præcis hvad der er tale om.
Hvor sangen ‘Do Not Ask’ handler om den indledende fase af et nyt og spændende forhold, så handler ‘In The Palm Of My Hand’ om, at være i selve forholdet.
‘Soft & Hard’ handler om, når et forhold går i stykker – om at gå fra den man elsker, fordi kærligheden ikke er gengældt.
De to sidste sange på EP’en, ‘Drive’ og ‘Anymore’, belyser hver sin side af at være kommet ud af et forhold – Det negative og det positive.

Lyden er lækker – rigtig lækker

– så enkelt kan det siges.
Bandet kan genremæssigt minde om de 3 førnevnte kunstnere, men derudover, lydmæssigt, må jeg tilstå, at jeg også bliver bragt en del år tilbage, nærmere betgnet til 80’erne.
Jeg vil tillade at komme med mine egne noter, til sangene på EP’en – for jeg har, som overskriften foreskriver det, lyttet en del til EP’en og tilegnet mig nogle
ligheder i sangene.

Åbningsnummeret ‘Soft & Hard‘, minder en smule om ‘Fleetwood Mac – Dreams‘, sang nr. 2, ‘Do Not Ask‘ er så fandenivoldsk catchy og pga. fløjte temaet, minder den om ‘Peter Bjorn &
John’s – Young Folks‘. (den er ikke fra 80’erne)..
Sang nr. 3, (lyt her) her minder det underliggende synth-spor om introen til ‘Dire Straits – Walk Of Life’ og tilføj så yderligere basgangen fra introen til ‘The Cure – Just
Like Heaven’.
Sang nr. 4 ‘In The Palm Of My Hand‘ lyder meget generisk, Hall & Oates, Peter Cetera – og så sang 5, der efter min mening er den svageste. af de 5 sange – men det skal så lige nævnes, at denne også er den mest eksperimenterende og udfordrende sang, på EP’en.

Så alt i alt, et fantastisk sammensurium af nyt, og gammelt.

Ørehængernes holdeplads

Alle 3 singler, men specielt første singlen ‘Do Not Ask’, har været i heftig rotation på P6 Beat Radio – og det har været fuldstændigt berettiget, for det er et vaske ægte pophit og en sand ørehænger.
Seneste udspil, ‘Soft & Hard’ forsøger sig nu i førnævntes fodspor og har sneget sig ind på P3  – så jeg tror og håber, at vi snart kommer til at høre meget mere til ‘Shy Shy Shy’.

Der er fuldt hus

Det er virkelig en overbevisende debut og er der bare én sang fra det kommende album der ligger på niveau med disse sange, hvor 4 ud af 5 er virkelig gode, så tegner det altså rigtigt godt, for det kommende album.

Vi har høje forventninger – og der kommer en kraftig anbefaling herfra, til at give deres EP et lyt. – Hør den HER