Silje Holtan

Se Silje Holtans video til singlen ‘On And On’ fra pladen ‘Picture Me’

Silje Holtan udgav i 2010 debutpladen ‘Unlimited Colours’ og spillede rigtig mange koncerter i forbindelse med udgivelsen, bl.a. på Jelling Festival og som support for Katie Melua. Men hvor den første plade var i et mere klassisk band set-up, har produktionen på den nye plade fået overskriften “organisk programmering”. Holdet bag pladen har samplet beats af real-lyde, som spænder lige fra papkasser, hamren på et gammelt klaver og støvletramp på et knirkende trægulv til flasker, bladren i magasiner og en fugtig håndflade på en gammel lædersofa i studiet på Gl. Kongevej. Sågar håndholdte optagelser af fodspor i sneen en vinterdag ved vestkysten er blevet en del af beatet på ‘Where Sands Turns Into Snow’.
Produktionerne er udover “organiske programmering” tilsat flere skæve instrumenter som kalimba, ukulele, cello og retro-synthesizers og korflader, der smager lidt af 80’erne…
Musikken placerer sig derfor midt i spændingsfeltet mellem moderne nordisk electro-pop og lyden af træ.

Med et hjerte der banker for lige dele barske norske fjelde og store vidder til dansk forblæst vestkyst med vinden i håret præsenterer Silje elegante og filmiske popsange med plads til både eftertænksomhed og storladne melodier. Der er glimt af etniske stemninger og rytmer, der let kan henlede tankerne på kunstnere som Peter Gabriel og Annie Lennox og danske Oh Land.

Silje er sangskriveren bag alle numre, og indgår også selv i det team, der har produceret og spillet stort set alle instrumenter på pladen. Teamet tæller foruden Silje, guitarist Kennet Lauridsen og keyboardspiller Søren Møller, der bl.a. spiller med Pernille Rosendahl, Joey Moe og Dorte Gerlach, for hvem han også har produceret en del af den nye plade. På pladen har Silje desuden samarbejdet med den anmelderroste Hannah Schneider.

Siljes vokal er både intens, nærværende, stærk og skrøbelig på én gang, og byder ind med en modenhed og varme, der er forfriskende. Sangene på ‘Picture Me’ handler om overgivelse, kærlighed, erkendelse, undren, ensomhed og håb.

Singlen ‘On And On’ var i uge 40 anbefalet som ”Ugens Hit Tip” på P4, og formåede herefter at ligge nr. 1 som det mest spillede nummer på P4 i 14 dage, og vippede kunstnere som Rasmus Seebach og Lukas Graham af pinden. Singlen er stadig i heftig rotation på P4.

Se videoen til singlen ‘On And On’ fra ‘Picture Me’