Danish Music Awards 2015 – Lukket folkefest

Lørdag aften var proppet med glamour og glimmer både på den røde løber og inde i Forum under afviklingen af årets Danish Music Awards. En prisuddeling, der til trods for at have besøg af rigtig mange kunstnere – både unge og gamle, nye som etablerede – blev en lukket fest for de få, som branchen fandt værdige.

De forskellige vindere under showet kan næsten tælles på én hånd. Lukas Graham og Suspekt er i front med henholdsvis tre og fire statuetter hver, mens det 16-årige stjerneskud Cisilia vandt priserne for årets ‘Årets Hit’ og ‘Årets Nye Navn’.

En generel konstatering af fordelingen af priserne må være, at det var kunstnere med personlighed, som vandt:

Suspekt, som er kendt og elsket for at være klassens frække drenge – Helle Thorning-Schmidt kaldte dem “Ikke svigermors drøm” – og en Vestegnsstolthed.

Og hele Danmarks ‘Grunk’, Christiania-barnet Lukas Graham plus band fik os til at stortude under sin takketale, da de vandt ‘Årets Popudgivelse’. Lukas’ mor kom på scenen iført en fodboldtrøje fra Christiania Sports Club med navnet ‘Eugene’ på ryggen – Lukas’ far, der døde for tre år siden.

DMA15, Danish Music Awards 2015, Forum
Foto: Daniel Nielsen

Cisilia er som ny, kvindelig kunstner kommet frem på at lave sange om latterlige ekskærester og om at skulle være tro mod den person, man er. Samtidig er den unge dame kendt for sin specielle stil.

‘Æresprisen’ gik til en af landets grand old men indenfor rockgenren, Tim Christensen. Sammen med legendebandet fra 90’erne Dizzy Mizz Lizzy og deres reunion har Tim C. leveret kraftpræstationer, både i form af ny musik, men også overalt i landet på diverse scener.

DMA15, Danish Music Awards 2015, Forum
Foto: Daniel Nielsen

Desværre blev det også lidt for poleret, når de priser, som kunne bryde med mønsteret, bliver uddelt inden selve showet i Forum. Det er sgu lidt fjollet, synes vi nu nok. TooManyLeftHands vandt prisen som ‘Årets Clubnavn’, og vi ville have elsket at se de to unge DJs Anders K. og Martin Nick komme op og give en takketale. Det er synd, at der heller ikke kan blive plads til at uddele ‘Årets Rockudgivelse’ under showet, når nu der er plads til ‘Årets Popudgivelse’ på scenen.

DMA15, Danish Music Awards 2015, Forum
Foto: Daniel Nielsen

Vi ser til gengæld frem til Gaffa Prisen, der per automatik nominerer alle kunstnere og udgivelser, som har været aktuelle i år. Det kan vi godt lide. Her hos Poplish savnede vi nogle af vores favoritter fra i år, f.eks. Pede B, hvis album ‘Byggesten’ fik fem ud af fem stjerner i foråret, til gårsdagens DMA.

Se alle Daniel Nielsens fede billeder fra både den røde løber og showet HER

DMA15, Danish Music Awards 2015, Forum
Foto: Daniel Nielsen

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Emmy Musse Mortensen
Emmy Musse Mortensen
Anmelder med hang til tunge beats og intens stemning under liveperformances. Har garanteret dårligere smag end dig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her