Dizzy Mizz Lizzy, Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15
Foto: Lasse Lagoni

Dizzy Mizz Lizzy – Rendyrket rock i sin flotteste form

Bøgeskoven er og bliver smukkest, når et dansk band lukker det ned efter en uges Smukfest. Således var det også et smukt syn, da Dizzy fyrede op for den sidste fest på Bøgescenerne klokken 21.

Søndagens hovednavn havde også holdt fast i de fleste og mere til efter Kato, som også gav en kraftpræstation inden der skulle rockes igennem.

Og det er jo næsten ikke sjovt at anmelde Dizzy Mizz Lizzy mere. De gange, vi har haft dem igennem Poplish-maskinen, er det blevet kvitteret med fem stjerner, og vi kan lige så godt afsløre med det samme, at de rydder bordet igen.

Først var der hitparaden med ‘Love Is A Losers Game’ og ‘Barbedwired Baby’s Dream’, så var der de oldschool som ‘Rotator’ med lange – og ikke for lange – soloer, inden der blev krydret med lidt fra det kommende album, hvorefter slutspurten med blandt andet ‘Waterline’ ombord. Efter godt en time gik bandet af, men kom selvfølgelig tilbage til tre ekstranumre, hvor det sidste var en velspillet version af klassikeren ‘Silverflame’.

Men udover smukt sammenspil, som sad lige i øjet, så var koncerten krydret med Tim Christensens små anekdoter og samtaler med publikum. Blandt andet blev det nævnt, at bandet spillede på Smukfest i 1993 – “Hvilket var før mange af jer på de første rækker blev født,” som Tim pointerede. Jeg følte mig heldigvis ramt, i og med jeg er født i januar ’93.

Samtidig blev der undervejs brugt livebilleder af publikum på skærmene bag bandet, hvilket den kære Christensen brugte flere minutter på at observere og kommentere. Noget, som gjorde den meget velkoordinerede koncert til en ægte fornøjelse, hvor man kunne mærke, at de garvede drenge faktisk havde det fedt med at stå på scenen.

Alt i alt var det en regulær folkefest med alt, hvad der hører til. Jubel, klap, fællessang, armene i vejret og en nattehimmel, som bliver lyst op af blitzen fra tusindvis af mobiletelefoner – nutidens svar på 90’ernes lightere. Soundtracket til den oplevelse blev leveret til ug, og Dizzy beviste endnu engang, at tyve år gammelt rock stadig holder for både unge og gamle.

Du kan gå ombord i Dizzy’s musik HER
Se hele Lasse Lagonis galleri fra den sidste koncert på SMUK15 HER

Dizzy Mizz Lizzy, Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15
Foto: Lasse Lagoni