Dizzy Mizz Lizzy – Rendyrket rock i sin flotteste form

Bøgeskoven er og bliver smukkest, når et dansk band lukker det ned efter en uges Smukfest. Således var det også et smukt syn, da Dizzy fyrede op for den sidste fest på Bøgescenerne klokken 21.

Søndagens hovednavn havde også holdt fast i de fleste og mere til efter Kato, som også gav en kraftpræstation inden der skulle rockes igennem.

Og det er jo næsten ikke sjovt at anmelde Dizzy Mizz Lizzy mere. De gange, vi har haft dem igennem Poplish-maskinen, er det blevet kvitteret med fem stjerner, og vi kan lige så godt afsløre med det samme, at de rydder bordet igen.

Først var der hitparaden med ‘Love Is A Losers Game’ og ‘Barbedwired Baby’s Dream’, så var der de oldschool som ‘Rotator’ med lange – og ikke for lange – soloer, inden der blev krydret med lidt fra det kommende album, hvorefter slutspurten med blandt andet ‘Waterline’ ombord. Efter godt en time gik bandet af, men kom selvfølgelig tilbage til tre ekstranumre, hvor det sidste var en velspillet version af klassikeren ‘Silverflame’.

Men udover smukt sammenspil, som sad lige i øjet, så var koncerten krydret med Tim Christensens små anekdoter og samtaler med publikum. Blandt andet blev det nævnt, at bandet spillede på Smukfest i 1993 – “Hvilket var før mange af jer på de første rækker blev født,” som Tim pointerede. Jeg følte mig heldigvis ramt, i og med jeg er født i januar ’93.

Samtidig blev der undervejs brugt livebilleder af publikum på skærmene bag bandet, hvilket den kære Christensen brugte flere minutter på at observere og kommentere. Noget, som gjorde den meget velkoordinerede koncert til en ægte fornøjelse, hvor man kunne mærke, at de garvede drenge faktisk havde det fedt med at stå på scenen.

Alt i alt var det en regulær folkefest med alt, hvad der hører til. Jubel, klap, fællessang, armene i vejret og en nattehimmel, som bliver lyst op af blitzen fra tusindvis af mobiletelefoner – nutidens svar på 90’ernes lightere. Soundtracket til den oplevelse blev leveret til ug, og Dizzy beviste endnu engang, at tyve år gammelt rock stadig holder for både unge og gamle.

Du kan gå ombord i Dizzy’s musik HER
Se hele Lasse Lagonis galleri fra den sidste koncert på SMUK15 HER

Dizzy Mizz Lizzy, Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15
Foto: Lasse Lagoni

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Emmy Musse Mortensen
Emmy Musse Mortensen
Anmelder med hang til tunge beats og intens stemning under liveperformances. Har garanteret dårligere smag end dig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Alt i alt var det en regulær folkefest med alt, hvad der hører til. Jubel, klap, fællessang, armene i vejret og en nattehimmel, som bliver lyst op af blitzen fra tusindvis af mobiletelefoner - nutidens svar på 90'ernes lightere. Soundtracket til den oplevelse blev leveret til ug, og Dizzy beviste endnu engang, at tyve år gammelt rock stadig holder for både unge og gamle.Dizzy Mizz Lizzy - Rendyrket rock i sin flotteste form