KATO, Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15
Foto: Lasse Lagoni

KATO – Chancernes sejr

Det var langt fra første gang, at Kato spillede op på Bøgescernene, da han spillede som næstsidste act tidligt søndag aften. Men, som han også selv omtalte mange gange, det var første gang, mens det stadig var lyst. At få housemusik til at fungere i dagslys kan være en udfordring, men den tog Kato gerne op.

Sidste år spillede han med Safri Duo, hvor gæsterne blandt andet hed TopGunn og Djämes Braun. Med masser af konfetti og røgkanoner og bas fik han leveret en performance, som man ikke troede kunne toppes. Men det lykkedes alligevel i år, selvom søndagen normalvis kun indeholder halvdelen af partoutgæsterne. Men de fleste af dem havde altså trukket deres trætte kroppe op i skoven for at feste den sidste smule.

Koncerten startede, som vi kender Kato. Hits bliver fyret af, folk går amok. Fyrværkeri sprænger, konfettikanonerne sprutter. Men hey, så kom noget nyt meget tidligt: Dansere. Fire meget smukke, unge mennesker, fyrede op med vilde moves – heriblandt den verdensberømte ‘whip/nae nae’.

Noget andet, den prisvindende DJ også prøvede sig med, var at mixe sine egne hits over i verdensberømte EDM-numre. Således hed det for eksempel opbygning fra ‘Ejer Det’, men da beatet droppede, var det de velkendte toner af ‘Five Hours’. Herefter var det ‘Alive’ over i ‘Satisfaction’, inden Brandon Beal gæstede scenen og fyrede op for ‘Twerk It Like Miley’, inden nummeret fra seneste album ‘Now’, ‘Shake’ som er en opdateret version af ‘Let The Horns Play’ med Snoop Dogg på vokaler, blev fyret. Under hele virvaret var der én ting, der stod klart: Kato nød at stå på scenen, lige så meget som vi andre elskede at hoppe til hans utallige hits.

Den gæsteoptræden, som fik Smuklingerne mest op at ringe, var af damernes ven Mads Langer, hvor han sang på titelnummeret fra ‘Now’, som er en fabelagtig udgivelse, og som kun blev bedre af at blive oplevet live.

Tidligere har vi her på Poplish anmeldt seneste single fra Kato & Beal, ‘GTFO‘, som vi langt fra var vilde med. Nummeret er meget skizofrent, men da de fyrede det af i bøgeskoven kom det pludselig til sin ret, fordi en opbygning og et anderledes drop, end hvad man havde forventet, fungerer fantastisk, når man fester foran en pult.

Britiske Grace Tither var inde og synge tre numre med Kato, som var meget forskellige, men det bedste øjeblik for både hendes performance og hele koncerten som helhed var det, som Kato forklarede til publikum, at han var mest nervøs for at spille. Nummeret ‘Falling’ er noget helt andet, end hvad vi normalt hører fra den 33-årige Thomas Vittrup, men med Tithers utrolige stemme og en blød, dyb bas som følge af smukt klaverspil, opstod der et smuk øjeblik under bøgen.

Herefter fik vi fornøjelsen af Kato med liveband, som han også selv gjorde lidt grin med – “Hvem havde troet det?” – efter de blev hejset op bag ham. Med vilde riffs og rockede toner under Danmark blev det kørt over i evergreenen ‘Lady (Hear Me Tonight)’, hvilket løftede åbningsnummeret fra ‘Behind Closed Doors’ – normalvis med Kidd på vokalerne – til et helt andet niveau. På samme måde blev sangen ‘Dumt På Dig’, som de fleste Smuklingerne har hørt både i deres lejr men også til koncerterne tidligere på ugen med TopGunn og Djämes Braun, løftet væsentligt af at blive sunget af Kato, mens beatet gik på Ariana Grandes ‘Problem’.

For selvom der var dansere, gæster og liveband til at gøre oplevelsen fænomenal, så var de bedste øjeblikke under den 75 minutter lange seance de øjeblikke, hvor Kato kom ned fra pulten og ud foran publikum for at synge, hoppe, danse og feste med dem. Han er nemlig ikke kun DJ, han er entertainer, og den rolle er han perfekt til, når han kommer helt ud på kanten og lader de fremmødte mærke ham.

Du kan høre alle Kato’s udgivelser HER
Se hele galleriet fra koncerten HER

KATO, Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15
Foto: Lasse Lagoni