Ukendt Kunstner, Roskilde Festival 2015, Apollo, RF15
Foto: Lasse Lagoni

Ukendt Kunstner – Overvandt heden

Solen stod højt og varmt over den skyggeløse Apollo-scene søndag eftermiddag, hvilket kunne blive afgørende for koncerten med Ukendt Kunstner, som skulle udspille sig i heden. Men folk var klar på at overvinde varmen med dem. Det var virkelig fedt.

Ved den københavnske duos tourstart i marts blev der kvitteret med to stjerner. Det skal så ganges op efter en fejlfri performance foran det udmattede, krebserøde publikum, som drak vand i en grad aldrig før set på Roskilde Festival.

Der var så gloende hedt, at jeg seriøst troede, at jeg skulle dø. Men Hans Philip og Jens Ole McCoy fik alligevel formået at rive op i folk med numre som ‘Alting/Ingenting’, ‘Gennem Byen’ og ‘Fortæl Dem’, hvor Lord Siva, som spillede tidligere på ugen, kom forbi til et vers og en dans.

Det var især de sidste to sange, ‘Stein Bagger’ og ‘Neonlys’, fik den fuld basarm og de hæse stemmer fra de tisstøvsfyldte lunger gav et sidste forsøg på at synge med. Det kræver meget at få de slidte kadavere op af stolen en dag som i dag, men det lykkedes for de unge stjerneskud.

Se alle billederne, Lasse Lagoni skød, HER.

Ukendt Kunstner, Roskilde Festival 2015, Apollo, RF15
Foto: Lasse Lagoni