Nicki Minaj, Roskilde Festival 2015, Orange Scene, RF15
Foto: Lasse Lagoni

Nicki Minaj – Var alt det Rihanna ikke var

Selvom det til tider var for meget playback og for meget “Jeg elsker jer Danmark, sørg for at opnå noget, så jeg kan blive stolt af jer”, så var showet god underholdning, og alle hitsene blev spillet.

Nicki Minaj dukkede op med fart på i sit sædvanlige næsten-ikke-eksisterende outfit. Allerede efter første halvdel af showet havde hun nået at rappe sine vers fra alle de store hits fra albummet ‘The Pinkprint’ inklusiv ‘Feeling Myself’ med Beyoncé på omkvædet og ‘Only’ og ‘Truffle Butter’ med hjemmedrengene Drake og Lil’ Wayne.

Den del af showet var med de tunge hip-hop beats, den vilde rap og så lige monsterhittet fra sidste sommer, ‘Anaconda’, som Minaj præsenterede som ‘A love song, I wrote’. Well, i hvert fald var der bas og twerk for alle pengene. Samtidig kunne vi nyde ‘Beez In The Trap’ og ‘Moment 4 Life’, som blev leveret udemærket.

Anden del var i den poppede og bas-tunge, hvor Nicki efter et kostumeskift kom ud i tylskørt og sang gennembrudsnummeret ‘Super Bass’, inden hun gav et David Guetta-medley med de tre sange, de har lavet sammen. Det meste af det var godt nok playback, men det blev stadig leveret til UG med kryds og slange.

Der manglende dog alligevel en række numre i det kun timelange show. Eftersom frøkenen sagtens kunne levere sin del af de store hits, så havde hendes pt. nummer ét mest afspillede hit på Spotify: ‘Bang Bang’ med Jessie J og Ariana Grande. 265 millioner afspilninger og ét vers, som havde fået hele Dyrskuepladsen med. Samtidig manglede ‘Pills N Potions’, som har været i heftig rotation i de danske radioer.

En anden prominent dame, som sang omkvædet på ‘Fly’ – som Nicki også kunne have sunget – spillede for to år siden på samme scene. Rihanna kom hverken til tiden eller med nogen som helst form for energi. Det gjorde Minaj – og selvom det kan blive kvalmende at høre taler som “Kvinder, husk at tage en uddanelse! Lad ikke en mand forsørge jer” og “Denmark, I love you!” over tyve gange, så var alle godt underholdt. Det så i hvert fald sådan ud af dømme efter den skov af hænder, som blev smidt op under ‘Starships’, som var det sidste nummer i den time, vi fik lov til at feste i med en af verdens pt. største stjerner.

Se hele Lasse Lagonis galleri HER

Nicki Minaj, Roskilde Festival 2015, Orange Scene, RF15
Foto: Lasse Lagoni