Paul McCartney, Roskilde Festival 2015, RF15, Orange Scene
Foto: Kim Matthäi Leland

Paul McCartney – Brændte Orange ned

Den 73-årige verdensstjerne spillede lørdag aften sin første koncert på dansk jord i 11 år, da han optrådte på Orange, i hvad der skulle vise sig at blive en maratonkoncert på knap tre timer, og publikum elskede ham for det.

Beatles-legenden har tidligere fået kritik for, at hans stemme var blevet rusten og slidt, men lørdag aften holdt den hele vejen hjem. Den er naturligvis ikke lige så slagkraftig, som den var engang, men han sang stadig på højt niveau.

Koncerten var lidt tid om at komme i gang, og i den første halve times tid af koncerten, var lyden ret lav. Lyden blev dog højere, og da han spillede nogle af de store Beatles-hits, gav de godt 80.000 mennesker den gas. Særligt på klassikeren ‘Hey Jude’, hvor hele festivalpladsen sang ‘La La La La La… Hey Jude’.

Da McCartney spillede ‘Live And Let Die’, sprang der fyrværkeri ud fra toppen af højtalerne, der smukt oplyste nattehimlen.

Alt i alt var det en meget veloplagt Paul McCartney, der lørdag aften gæstede Roskilde. Han sagde tilmed også ‘Roskilde’ og ikke ‘Copenhagen’, som Pharrell forleden sagde hele 17 gange. Op til flere gange under koncerten snakkede McCartney dansk, som selvfølgelig er lidt billige point i forhold, men det fortæller også, at han havde forberedt sig og gerne ville have publikum med i hans maratonkoncert.